Altele

VIDEO // Poveste senzațională spusă de Ivan Patzaichin: „Aveam o gaură în barcă! Mi-a venit ideea să dau un pumn!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 noiembrie 2019

Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic, a fost prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, în fiecare miercuri, de la ora 20:00, și a povestit o întâmplare din 1982, la Mondialul din Belgrad, când barca lui s-a găurit în timpul cursei.

„Pentru mine era o rușine să vin cu bronzul sau cu argintul acasă. Din '76 și până în '84, în fiecare an, eu am venit cu aurul! Să vă povestesc o întâmplare tare rău! În 1982 la Mondialul de la Belgrad eu cu Toma (n.r. Toma Simionov) am terminat pe locul trei. Pentru noi era un dezastru! Cum să vin numai cu bronz acasă? Era o rușine imensă!  

Aveam șansa să ne înscriem în proba de 10.000 de metri, de a doua zi. Ne-am înscris ca să avem o șansă să luăm aurul. La start se pleca în linie, ca la atletism, apoi toată lumea se punea în rând ca la ciclism. Noi am plecat puternic, toată lumea după noi. 

S-a creat o busculadă între maghiari și ruși! S-au ciocnit între ei, iar rușii au intrat cu ciocul de la barcă în noi. Ne-a făcut o gaură și intra multă apă în dreptul genunchiului meu. Toma mi-a zis să tragerem repede spre mal că ne scufundăm! Nu știu prin ce minune mi-a venit atunci ideea să trag una cu pumnul spre spărtură! Erau trei rânduri de fibră de lemn în bărci. Ațoase! Atunci a început să intre mai puțină apă. Eram în siguranță. 

Când am avut problemele astea, plutonul s-a dus câteva sute de metri în față. I-am zis lui Toma că e momentul să pornim! Am plecat în urmărire, iar la 8.000 de metri am prins plutonul. Până la final, i-am bătut cu 50 de metri! S-au înmuiat când ne-au văzut că am revenit!”, a declarat Ivan Patzaichin. 

Urmărește aici emisiunea integrală cu Ivan Patzaichin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.