Nationala

EURO 2020 // Răzvan Burleanu a făcut 3 anunțuri importante: bazele de pregătire Ghencea, Arcul de Triumf, Giulești și Dinamo au fost înlocuite + România ar putea organiza integral un turneu final

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 29 noiembrie 2019

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut astăzi o conferință de presă la Casa Fotbalului.

  • Tragerea la sorți pentru grupele EURO 2020 va avea loc mâine, la București, într-un eveniment ce va fi găzduit la Romexpo și va transmis de Pro TV și GSP.ro în direct de la ora 19:00.
  • România va organiza 3 meciuri din faza grupelor Campionatului European 2020, plus o partidă din „optimi”, pe Arena Națională
  • România are în continuare șanse să meargă la EURO 2020. Va juca un baraj cu Islanda, în deplasare, pe 26 martie. Dacă înving, „tricolorii” vor disputa finala cu Bulgaria sau Ungaria.

1. Baze de pregătire la Mogoșoaia, Berceni și Voluntari

Chiar dacă "stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf sunt în grafic pentru a putea găzdui la 30 mai antrenamentele echipelor prezente la București", președintele FRF a anunțat că, deocamdată, doar bazele de pregătire de la Mogoșoaia, Berceni și Voluntari au fost propuse naționalelor calificate. În locul celor care erau inițial în proiect: Ghencea, Arcul de Triumf, Giulești și Dinamo. 

2. Schimbă gazonul înainte de Euro?!

Arena Națională ar putea avea un teren nou la turneul final de anul viitor. "E un aspect la care Primăria Capitalei se gândește, și noi ne dorim să avem un gazon optim pentru Euro 2020", a declarat Răzvan Burleanu. Președintele FRF nu știe încă "dacă va fi natural sau hibrid. Noi, ca țară, suferim mult. Nu deținem acest know how pentru întreținerea suprafețelor de joc". Va fi a treia oară în ultimii doi ani când e înlocuit gazonul pe Național Arena.

3. Candidăm pentru Euro U21 din 2023?

După ce am găzduit Euro U21 în 1998, vrem să organizăm alt turneu final de tineret. Pregătind o candidatură pentru 2023. "Am fost convingători în relația cu UEFA și am primit Euro U19 în 2021. Ne dorim să avem și Euro U21 în 2023", a dezvăluit președintele FRF.

Reporterii Gazetei Sporturilor, interziși de FRF la conferința susținută de Martin Kallen, CEO UEFA Events » Explicația oamenilor de ordine

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.