Campionate

EURO 2020 // O discuție amuzantă cu legendarul Davor Suker: „Să mă ascund. Dacă mă găsește Stelea, mă omoară!”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Theodor Jumătate  —  Sunday, 01 December 2019

Davor Suker (51 de ani), fostul mare atacant, de șapte ani președintele federației croate, spune râzând: „Titlul ăsta e mai bun pentru materialul vostru, nu?”

Davor Šuker, golgeterul all-time al Croației, președintele federației din 2012, arată foarte bine la 51 de ani. Și zâmbește când vede doi jurnaliști insistând să-i pună câteva întrebări în hotel, la Radisson Blu. Nu se enervează, dar nici nu cedează total. Lasă o fisură și intră în joc. Nu numai pentru poză.

„Sper să vă calificați și să jucați la Euro acasă!"

Nu pot să vă dau acum un interviu exclusiv, nu vă voi spune prea multe. Dar sper să vă calificați și să jucați la Euro acasă!", reacționează fostul mare atacant.

„Uite, v-am dat deja titlu pentru articol!". "Nu are suficient impact", îi spunem și râde în hohote. „Nu aveți o echipă rea. Însă nu va fi ușor în play-off cu Islanda". 

Când ajunge în dreptul liftului, se oprește, face o piruetă ca pe teren și se întoarce la fel de bine dispus: „Să știți că nu voi uita meciul cu voi, de la Mondialul din 1998. Ne-a fost greu atunci, 1-0, a decis penalty-ul meu înainte să spulberăm Germania cu 3-0 în «sferturi» la cea mai bună performanță a generației mele". Locul 3 pentru Croația la acel turneu final. 

„Nici Stelea n-o să mă uite!"

Stă o clipă pe gânduri, pierdut în amintiri, apoi râde iar: „Nici Stelea n-o să mă uite!". Îi pronunță numele fostului portar punând accent pe a doua silabă. „Vă întâlniți acum cu Stelea?". „Hahaha. Trebuie să mă ascund. Dacă mă găsește, mă omoară!".

Și își duce degetul arătător la gât. Ne salută și intră în lift. Înainte să se închidă ușile lansează: „Titlul ăsta e mai bun, nu?".

45 de goluria înscris Davor Šuker (69 de meciuri), cel mai prolific jucător din istoria naționalei croate

6 reușitea avut Šuker la CM 1998, fiind golgeterul turneului, înaintea lui Batistuta, Vieri și Ronaldo

VEZI ȘI:

VIDEO+FOTO Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 » Ce grupă ar putea avea România + Dueluri de foc în grupa F, între Franța, Germania și Portugalia!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.