Nationala

Anglia, naționala cu care România va avea un amical de gală: „Acolo stadioanele sunt pline, e civilizația fotbalului”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 01 decembrie 2019

Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice a FRF, a dezvăluit că România va avea un meci amical cu Anglia, înainte de Campionatul European, pe 6 sau 7 iunie 2020.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

„Știa de mai multă vreme de partida asta, dar a vrut să fie sigur (n.r. Răzvan Burleanu). E un lucru important să joci cu Anglia. Uită-te ce se întâmplă în Anglia, ce înseamnă fotbalul acolo. Stadioane pline, e civilizația fotbalului acolo”, a declarat Stoichiță la Pro X. 

„Nu va fi ușor cu Ucraina și Olanda”

Oficialul Federației a vorbit și despre tragerea la sorți a grupelor EURO 2020, unde România ar putea întâlni Olanda, Ucraina și Austria dacă se va califica la turneul final. 

„Nici cu Ucraina și Olanda nu e ușor. Mai ales la cum jucăm la ora actuală. Trebuie să uităm ultimele două partide (n.r. cu Suedia și Spania) și să încercăm să redevenim ce am fost odată. Trebuie un joc bun, un rezultat bun.

În Nations League am avut ceva speranțe, deși nici acolo nu am fost concludenți. Sper că această mini-grupă din Nations League să ne facă să ne redobândim încrederea în forțele noastre. Să nu ne judecăm după ultimele două meciuri pentru că atunci e o tragedie", a mai spus Mihai Stoichiță. 

Anglia are un lot în valoarea de 1,25 de miliarde de euro. Cel mai scump jucător este Harry Kane, care e cotat la 150 de milioane de euro, fiind urmat de Raheem Sterling, cu 140 de milioane de euro.

Vezi și:

EURO 2020 // „SCANDAL în România!" Turcii au aflat de ce n-a fost invitat Gheorghe Hagi la tragerea la sorți

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.