Liga 1

CRAIOVA // Victor Pițurcă = Corneliu Papură » „Piți” n-a schimbat nimic esențial în jocul oltenilor, iar visul titlului e tot departe!

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 02 December 2019

CS Universitatea Craiova are, cu Victor Pițurcă, același parcurs inconstant ca pe vremea lui Corneliu Papură. Iar dacă oltenii înscriu mai mult acum, încasează și mai multe goluri.

Victor Pițurcă a bifat cu Sepsi (0-1) a 10-a partidă pe banca Craiovei. Dar echipa nu arată mai bine decât pe vremea secundului Corneliu Papură. 

Deși au primit întăriri după instalarea fostului selecționer al României, vorbim de Andrei Ivan, de Uros Cosic, de Goran Zakaric și de Mihai Bălașa, oltenii au același parcurs sinusoidal în campionat. Astăzi își încântă suporterii, poate și mâine, după care sigur le dau dureri de cap. Iar ciclul acesta se repetă cu regularitate, spre disperarea lui Piți. 

Cifrele scot în evidență un alt aspect. Cu el la butoane, la Craiova nu s-a schimbat nimic esențial. Nimic din ceea ce i-ar crește șansele la titlul pe care-l visează. 

CS Universitatea înscrie mai multe goluri decât în „perioada Papură„, în medie 1,5 pe meci, față de 1,375 anterior, dar și încasează mai multe: unul pe partidă, față de 0,875 înainte.   

Declicul la care visează toată Bănia se lasă în continuare așteptat. Și din cauza atitudinii unora dintre jucători, gen Ivan sau Cicâldău, uneori prea prețioși, însă și pentru că Piți modifică constant primul unsprezece, de la un meci la altul.

E foarte bun și sănătos criteriul lui de selecție, acela potrivit căruia „Joacă cine e în formă, cine-mi demonstrează la antrenamente că merită”. Dar înainte de orice ar trebui să aibă o echipă omogenă, funcțională. Ceea ce la Craiova, deocamdată, nu e cazul.

3 schimbăria făcut Piți în primul "11" la 0-1 cu Sepsi, față de victoria împotriva lui Hermannstadt (3-0). Au revenit Mihăilă, Ivan, suspendați etapa trecută, și Ivanov

Vezi și: 

Victor Pițurcă, opinie inedită despre Cosmin Contra: „Prin munca lui s-a ajuns aici”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.