Handbal

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // N-a mai fost loc de surprize. Norvegia a spulberat Slovenia + 73 de goluri în Serbia-Cuba!

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 02 decembrie 2019

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // Primele echipe pentru Main Round s-au conturat deja în grupa D. Japonia, țara gazdă, e printre ele.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • Programul României la CM Handbal: România-Kazahstan (marți, 3 decembrie, ora 12:00), România-Muntenegru (miercuri, 4 decembrie, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, 6 decembrie, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Slovenia, echipa care învinsese Olanda în prima zi la Mondialul de la Kumamoto, a rezistat doar o repriză în fața Norvegiei. Ana Gros și compania au condus echipa nordică, dar au intrat cu un gol în minus, la pauză, 12-13. 

În partea a doua însă, a fost un adevărat măcel pe teren. Norvegiencele au marcat de 23 de ori și au primit doar 8 goluri! Apărarea a funcționat ireproșabil, iar pe contraatac și faza a doua, nordicele au punctat la foc automat. Norvegia își demonstrează forța și faptul că e una dintre favoritele la titlu.

Tot în grupa A, Olanda și-a revenit după dușul rece cu Slovenia și a trecut clar de Angola, campioana Africii. A fost 35-28, un meci în care MVP-ul partidei a fost Lois Abbingh, interul stânga care a trecut în carieră și pe la HCM Baia Mare.

Serbia-Cuba a fost partida în care, până acum, s-au marcat cele mai multe goluri la actuala ediție. Europencele au câștigat cu 46-27. Sârboaicele din Liga Națională au marcat și ele: Nikolic 5 goluri, Cvijic 2, Liscevic 2 și Trifunovic 1.
 

În grupa D, favoritele au câștigat încă o dată clar. E de departe cea mai dezechilibrată grupă, cu Rusia, Suedia și China deja sigure de prezența în Main Round.

Rezultate
Grupa A
Serbia-Cuba 46-27
Olanda-Angola 35-28
Norvegia-Slovenia 36-20

Grupa D
Rusia-Argentina 35-22
Japonia-RD Congo 28-16
Suedia-China 32-19
 

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Reacția Cristinei Neagu, după ce a fost desemnată din nou cea mai bună handbalistă a lumii: „Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo. Am propria identitate, vreau ca lumea să țină cont de asta”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.