Liga 1

VIDEO // GSP LIVE Ion Crăciunescu, afirmație ocultă: „L-am blestemat pe Cornel Dinu! Dacă i se întâmplă ceva, poate de aici i se va trage”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 03 decembrie 2019

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu (69 de ani) a dezvăluit la GSP Live ce reacție a avut după ce a citit afirmațiile făcute de Cornel Dinu (71 de ani) în cartea sa biografică.

  • CONTEXT: Cornel Dinu a scris că Ion Crăciunescu ar fi fost mituit cu 20.000 de dolari de Bernard Tapie, fostul patron al celor de la Olympique de Marseille, în anul 1993, când Dinu era selecționer;
  • „Am nevoie de ajutorul tău. O să vezi că ceea ce îți cer e o nimica toată”, i-ar fi transmis Bernard Tapie telefonic selecționerului român care se pregătea de meciul cu Cehoslovacia de la Kosice;
  • Tapie avea nevoie de Dinu pentru a ajunge la arbitrul FIFA Ion Crăciunescu. Acesta fusese delegat de UEFA să arbitreze ultimul meci din grupă al lui Marseille, la Bruges;
  • Doleanța patronului Tapie era ca Basile Boli, fundașul francezilor, să nu primească un cartonaș galben. Crăciunescu nu l-a avertizat pe Boli în acea partidă.

Eu am luat-o băbește. L-am blestemat. Dacă eu am luat banii ăia... (n.r. este oprit de moderatorul Costin Ștucan). Dinu poate și asta vrea, să aibă din nou popularitate. Fratele meu mi-a spus că e mai bine să-l las în plata Domnului.

El ar putea să inventeze asta pentru a se vinde cartea. Pentru mine ar fi foarte simplu să-l dau în judecată, dar n-am ce lua de la el. Si nici nu o să vină la procese. Repet, l-am blestemat. Dacă o să i se întâmple ceva, poate i se trage și de aici”, a afirmat Crăciunescu, în dialogul cu moderatorul Costin Ștucan.

„Eu m-am judecat în 1997 și cu Rothlisberger (n.r. fost arbitru elvețian). M-a costat de m-a usturat pe limbă. Am avut un avocat din Elveția care m-a jupuit de bani. M-a pus pe mine din România să suport nivelul de trai din Elveția. La final, avocatul mi-a spus să-i accept scuzele, deși dânsul îmi dăduse niște garanții că mă costă procesul vreo 3.000 de franci elvețieni”
Ion Crăciunescu

VEZI ȘI:

GSP LIVE // VIDEO Ion Crăciunescu atacă FRF: „Câtă nesimțire! Știți ce au făcut unii invitați când au auzit că Hagi n-a fost chemat?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.