Handbal

România - Muntenegru 26-27 // CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Cum explică Tomas Ryde colapsul de 7 goluri consecutive + cum analizează jocul lui Perianu

Articol de Dan Udrea, Cristi Preda (foto)  —  miercuri, 04 decembrie 2019

Tomas Ryde (59 de ani), selecționerul echipei naționale, a vorbit după înfrângerea României cu Muntenegru, scor 26-27, de la Campionatul Mondial din Japonia.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • România joacă meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale vineri, cu Ungaria, de la ora 12:00. „Tricolorele” au nevoie de victorie.

- Domnule Ryde, frustrant?
- Ceea ce pot să spun acum, la cald, după această înfrângere e că am un sentiment îngrozitor. Am avut o şansă mare de a câştiga, meciul ne-a scăpat practic printre degete, e greu să nu mă simt frustrat. Am întâlnit o echipă a Muntenegrului care are un nivel deosebit, plus că ele joacă de foarte multă vreme împreună. În prima repriză am jucat incredibil de bine.

- Ce s-a întâmplat la 21-17, am primit 7 goluri consecutiv?
- Cu jucătoarele pe care le am acum la dispoziţie nu am avut timp să antrenăm îndeajuns situaţile de 4 contra 6, 6 contra 4, 6 contra 5, iar în acest joc au fost foarte, foarte multe. Astfel că a trebuit de multe ori să ne rezumăm la acţiuni unu contra unu. În plus, avem un sistem pentru folosirea Cristinei, când trebuie să iasă, când trebuie să intre, iar acesta nu a funcţionat perfect azi. În acele momente ne-am pierdut concentrarea şi o jucătoare cum este Raducevici a ştiut să profite, să ne ia câteva mingi şi aici s-a făcut diferenţa.

- Dar 45 de minute totul a fost foarte OK, de ce n-aţi mai reuşit să gestionaţi şi finalul?
- Da, a fost OK 45 de minute, dar unele jucătoare au mai puţin de 25 de meciuri internaţionale şi dintr-o dată se trezesc la un Mondial, plus tot ce se petrece pe lângă ele. Chiar şi aşa, Dache eu cred că a făcut progrese mari, iar Perianu a avut multe reuşite în atac, evident că şi greşeli, însă acesta e jocul, trebuie să-şi asume responsabilităţi. Nu e ca şi cum ai scoate iepurele din pălărie şi apoi îl faci să dispară.

- Ce mesaj aţi avut în faţa fetelor?
- Le-am vorbit foarte mult după meciul cu Kazahstan. A fost o noapte lungă şi chiar n-am putut să dorm deloc. Am avut discuţii individuale multe, am încercat să le vorbesc pozitiv, să le pregătesc mental fiindcă e diferenţă uriaşă între ce se joacă în campionatul din România şi ce e aici la Mondial. Le-am repetat că aici contează cum stai fizic, cum ştii să tragi efectiv de tine de la o zi la alta. Uite, exemplul meu de dat e Polocoşer, care îşi depăşeşte limitele. Bravo ei! Aceasta e atitudinea de care avem nevoie! Eu rămân optimist, acum jucăm totul cu Ungaria!

Crina Pintea după România - Muntenegru: ”Noi am crezut până la capăt” 

VEZI ȘI:

România - Muntenegru 26-27 // Cronică de Dan Udrea: „A fost război! Şi am sfârşit sub scut!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.