Liga 1

EXCLUSIV Liber la bilete! Jucătorii din Liga 1 pot PARIA fără probleme » O singură condiție trebuie îndeplinită

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  Thursday, 05 December 2019

Emilian Hulubei, președintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, explică de ce mafia asiatică a pariurilor nu este un mit. Acesta face un anunț în premieră pentru toți fotbaliștii care voiau să joace la pariuri, dar se temeau de suspendări record!

- Emilian, pentru că voi aveți contact cu aproape toți fotbaliștii, v-a contactat vreo instituție ca să contribuiți la lupta împotriva trucării meciurilor pentru pariuri?
- Am avut discuții cu cei care au biroul aici, deasupra noastră, e vorba despre asociația caselor de pariuri. Am participat împreună la acțiuni, am mers la echipe, am stat de vorbă cu jucătorii. I-am sfătuit și le transmit și acum să nu parieze pe fotbal! S-au înăsprit controalele, lumea e tot mai atentă. Dacă tot sunt pariori și le place - că sunt unii care au acest viciu -, să parieze pe oricare sport, în afară de fotbal.

- Adică fotbaliștii pot să parieze pe orice, doar pe fotbal nu?
- Da, pot să parieze pe alte sporturi. Sfatul meu e să-și facă online conturi, sunt o grămadă de case care permit așa ceva, și atunci în istoricul pariurilor va putea fi verificat oricând dacă au pariat pe fotbal sau nu. Doar pe fotbal le este interzis. Și nu e vorba numai despre trucarea meciurilor. Un jucător e prieten cu Răzvan Marin, să zicem, și află că Ajax va merge la un meci din Champions League fără cinci titulari. Deja e o informație importantă, pe care un parior obișnuit nu o are.

- Întârzierea salariilor nu crește șansele ca fotbaliștii să parieze?
- Corect, așa este. Le-am explicat și le explic de fiecare dată care e riscul: când stai neplătit o perioadă lungă de timp, ești suspectat că ai aranjat, că trăiești din alte surse decât din salariu. Neplătit, ești vulnerabil. Asta trebuie să înțeleagă și cluburile: fotbaliștii neplătiți mai pleacă urechea la oamenii care se învârt în lumea asta. Sunt oameni care știu unde găsesc jucători neplătiți și încearcă să vorbească, să aranjeze un meci pentru pariuri. Se învârt sume colosale pentru așa ceva, e vorba despre miliarde de euro.

Emilian Hulubei

13.400 de case de pariuriterestre sunt în acest moment pe tot teritoriul României, conform unui raport oferit GSP de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

- Miliarde? Crezi?
- Nu cred, sunt sigur! Am participat la seminarii pe tema asta, evenimente organizate de FIFA, de FIFPRO. Sunt miliarde de euro pentru trucat meciuri. Numai în industria neagră a pariurilor, în special în Asia, sumele ajung la două miliarde de euro!

- La jucătorii din România s-ar ajunge ușor, din moment ce au salarii mici, pe care le mai încasează și cu întârziere!
- Suntem expuși, așa e. Din păcate, salariile în liga a doua și în liga a treia sunt mici. La "C", dacă aș face o medie cred că ar fi cam de 800 de lei lunar pentru un jucător. Și țineți cont că liga a treia e și ea la pariuri! Există oricând riscul să fie meciuri trucate. Îi sfătuiesc pe toți jucătorii să stea departe de așa ceva, că nu e vorba numai despre finalul carierei, ci despre finalul vieții, dacă se dovedește că au luat bani și ajung în penal.

VEZI ȘI: 

Mihai Voduț, SUSPENDARE NEMAIVĂZUTĂ după ce a pariat pe meciurile propriei echipe » Fostul jucător al Viitorului și-a aflat pedeapsa azi

EXCLUSIV Adelina Trușcă, iubita pe care Mihai Voduț o punea să parieze și care a făcut publice biletele: „Comportamentul lui anormal i-a terminat cariera, nu eu”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.