Handbal

ROMÂNIA - UNGARIA // CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA » Ana Maria Iuganu debordează de optimism: „Am o dorinţă formidabilă de a bate Ungaria!"

Articol de Dan Udrea, Cristi Preda (foto)  —  joi, 05 decembrie 2019

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // România joacă meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale vineri, cu Ungaria, de la ora 12:00.

„Tricolorele” au nevoie de victorie pentru a merge mai departe. Ana Maria Iuganu a vorbit cu GSP.ro despre această partidă și despre presiunea pe care o resimte.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii 

- Ana, la ce te-ai gândit pe parcursul zilei de astăzi: la cum aţi pierdut dramatic cu Muntenegru sau la ce urmează, finala cu Ungaria?
-  A fost o noapte foarte grea, cu siguranţă nu am reuşit să ne odihnim chiar atât de bine pe cât ne-am fi dorit, însă nu putem să stăm fixaţi pe acest meci cu Muntenegru. Gata, l-am pierdut, a trecut, trebuie să fim gata pentru ce urmează!

"N-am înţeles cum am pierdut cu Muntenegru"

- Ai înţeles cum am pierdut meciul cu Muntenegru?
- Pff, sincer? Nu ştiu! Şi nici nu mai vreau să mă gândesc, să caut explicaţii. Am pus punct acelui meci, e istorie, chiar dacă nici n-au trecut 24 de ore.

- Dar crezi că o să reuşiţi să rămâneţi cu lucrurile bune, pozitive din acest meci, chiar dacă a fost un eşec?
- Cu siguranţă. acest lucru trebuie să-l facem, să păstrăm ce am făcut bine. Mai avem însă lucruri de îmbunătăţit, dar două lucruri din jocul cu Muntenegru trebuie să le luăm cu noi la meciul cu Ungaria.

- Care sunt cele două lucruri?
- Atitudinea fantastică pe care am avut-o, dar şi puterea de luptă dusă până la secunda 60 a minutului 60! Dacă le vom avea la noi şi vor fi la acelaşi nivel ca în jocul cu Muntenegru, atunci va fi bine.

"Nu simt presiune, simt dorinţă"

- Eşti mai optimistă acum pentru accesul în Main Round decât erai înainte de meciul cu Muntenegru?
- Noi am fost optimiste de la început, dar cred că avem nevoie şi de un pic de şansă. Însă eu am o mare convingere că vineri ne vom califica.

- Simţi presiune mare înaintea acestui meci?
- Nu! Pentru mine nu e presiune mare, e o dorinţă foarte mare. Noi, toate jucătoarele, voi, toţi românii, ne dorim acelaşi lucru, să batem Ungaria şi să mergem în grupa principală.

- Ce va face diferenţa în acest joc?
- Mai multe lucruri sunt importante într-un asemenea meci cu miză mare, dar eu rămân la părerea că echipa care va avea dorinţă, putere şi energie mai mari, aceea va fi cea câştigătoare.

- Muntenegru are două extreme fantastice, dar le-aţi închis bine, Ungaria la fel, are un joc bazat în special pe finalizări din extreme. Iarăşi vei fi şi tu una dintre cheile meciului?
- Aici e vorba despre cum abordezi partida şi ce tactică ai. Noi am avut una foarte bună cu Muntenegru, am respectat ce ne-a spus antrenorul şi a fost OK, la fel va fi şi acum, avem un plan, îl vom respecta şi la final vom câştiga.

- Ai făcut un meci bun în faţa lui Radicevici, e un motiv în plus de încredere pe care îl ai înainte de Ungaria?
- Nu neapărat! Eu nu ţin cont de numele adversarei, eu joc ce ştiu eu şi ce tactică avem.

2 goluri din 3 aruncăria reuşit Iuganu în meciul cu Muntenegru, în vreme ce Radicevici, adversara ei directă, a marcat un singur gol din extremă, din două aruncări

"Nici nu iau în calcul să nu ne calificăm!"

- Ryde argumenta căderea din finalul meciului cu Muntenegru şi din cauza lipsei de experienţă a multor jucătoare, care nici măcar n-au 30 de meciuri internaţionale. Nici tu nu ai mai mult de 30, poate fi acesta un argument?
- Eu nu simt nicio presiune. Sunt matură şi am puterea de a şti să mă echilibrez în orice situaţie. E adevărat că pe cele mai tinere încercăm să le ajutăm, să le susţinem, e mai greu când eşti la o vârstă mai mică.

- Crezi că va conta şi marea rivalitate istorică dintre România şi Ungaria?
- Va conta în jurul meciului şi acest aspect, mulţi vor privi şi din perspectiva aceasta, însă pe noi, jucătoarele, n-ar trebui să ne intereseze, ci să ne concentrăm doar pe ce avem de făcut când intrăm pe teren.

- Ar fi un dezastru pentru România să nu prindă Main Round şi să termine în afara primelor 12 locuri?
- Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva! Nu există un răspuns la aşa ceva! 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.