Handbal

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // FOTO Fanii maghiari au inflamat spiritele înainte de meci! Organizatorii au intervenit după apariția unui banner provocator

Articol de Dan Udrea, Cristi Preda (foto)  —  vineri, 06 decembrie 2019

România a învins dramatic Ungaria, scor 28-27, și s-a calificat în grupa principală a Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia. Fanii maghiari au încins spiritele înaintea partidei cu un mesaj uriaș afișat în sală.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.
  • Citește AICI cronica meciului dintre România și Ungaria!
  • România va juca în grupa principală cu câștigătoarea dintre Rusia (8 decembrie), pierzătoarea dintre Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

Suporterii maghiari prezenți în sala de la Kumamoto au afișat un mesaj imens pe care era trecută data semnării Tratatului de la Trianon, 4 iunie 1920, urmat de textul: „Totul înapoi!”.

Fanii români au remarcat banner-ul și au apelat la oficialii competiției pentru a-l îndepărta. Tentativa japonezilor s-a lovit de un refuz din partea maghiarilor, scena fiind una dură, cu țipete și scandări violente. 

Același grup de fani maghiari s-a întors cu spatele în momentul în care în difuzoare s-a auzit „Deșteaptă-te române!”.

Urmează centenarul

Tratatul de la Trianon este un document semnat pe 4 iunie 1920 între Ungaria și 16 state aliate, inclusiv România, care au ieșit triumfătoare în primul război mondial. Tratatul stabilește noile frontiere la statului magiar, urmaș al Imperiului Austro-Ungar.

„Ungaria renunță, în ceea ce o privește, în favoarea României, la toate drepturile și teritoriile asupra fostei monarhii Austro-Ungare situate dincolo de frontierele Ungariei, astfel cum sunt fixate la art.27, partea a II-a (Frontierele Ungariei) și recunoaște prin prezentul Tratat sau prin orice alte Tratate încheiate în scopul de a îndeplini prezenta încheiere, ca făcând parte din România” - Articolul 45 al tratatului de la Trianon

România, susținută de „samurai”

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO + FOTO Samuraii sunt cu noi! Doi japonezi costumați inedit au scandat numele Cristinei Neagu și au transmis un mesaj de susținere

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.