Handbal

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27 // Ungaria nu e prima victimă! Cristina Neagu a mai condus România spre o revenire senzațională

Articol de Marian Ursescu  —  vineri, 06 decembrie 2019

,România a învins dramatic Ungaria, scor 28-27, și s-a calificat în grupa principală a Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia. „Tricolorele” le vor avea adversare acolo pe Rusia, Suedia și Japonia. 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.
  • Citește AICI cronica meciului dintre România și Ungaria!
  • România va juca în grupa principală cu Rusia (8 decembrie), Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

La primul ei turneu final, în Franța, la Mondialul din 2007, Cristina Neagu a trăit o nouă întoarcere incredibilă. În „sferturi”, condusă la pauză de Franța cu 14-8, România a câștigat în prelungiri 34-31.

Cristina Neagu avea 19 ani când a făcut pasul în naționala mare, la primul ei turneu final. Se întâmpla la Campionatul Mondial din Franța 2007. Echipa pregătită atunci de Gheorghe Tadici și Dumitru Muși a trecut de faza grupelor (era un format diferit) și a întâlnit în sferturile de finală naționala gazdă, Franța!

În Paris Bercy, în fața a 14.000 de spectatori, Franța a bătut pas de defilare în prima repriză, intrând la cabine cu 14-8! În partea a doua, Tadici a aruncat-o în luptă pe Neagu. Și puștoaica nu l-a dezamăgit. Avea să marcheze de 8 ori în acel meci. România a avut o revenire senzațională, și a trimis meciul în prelungiri, după ce a câștigat a doua repriză cu 16-10! În prelungiri, Huțupan, Vărzaru, Lecușanu, Brădeanu și celelalte "tricolore" aveau să se impună cu 34-31 și să ducă România în semifinale.

„E turneul final de care îmi aduc aminte întotdeauna cu plăcere. Eram un copil și ce am trăit atunci nu se poate uita. O senzație pe care nu știu de câte ori o trăiești în viață”, spunea Cristina Neagu. Vedeta echipei României a trăit probabil ceva asemănător și acum, la Kumamoto.

Citește și:

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27 // Kim Rasmussen, antrenorul Ungariei, furios pe arbitraj: „A fost o rușine ce s-a întâmplat în ultimele minute!”

Ce urmează pentru România: adversarele și programul din grupa principală a Campionatului Mondial din Japonia 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.