Sporturi   •   Handbal   •   CM DIN JAPONIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA // VIDEO Interviu cu Mădălina Zamfirescu: „E o diferenţă de 30 de minute de la ruşinea ţării la mândria ţării, nu?"

Articol de Dan Udrea   —  sâmbătă, 07 decembrie 2019

Mădălina Zamfirescu (25 de ani), centrul naționalei României, a reacţionat după calificarea fabuloasă cu Ungaria şi îi arată cu degetul pe cei care au contestat actuala naţională: „Sunt sigură că unii nici n-au mai stat să vadă şi repriza a doua”.

  • România - Rusia (mâine, ora 08:00), România - Suedia (marți, ora 13:30) și România - Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt cele 3 partide pe care le avem de disputat în Main Round
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii

- Mădălina, cum ai dormit după meciul acesta fabulos cu Ungaria? 

- După fiecare meci nu prea dormim foarte bine, adrenalina e de vină, dar am avut liber în această dimineaţă şi am avut timp să ne odihnim. 

Mădălina Zamfirescu: „Sunt atât de mândră"


- Care sunt impresiile tale acum, la rece, după ce au trecut aproape 24 de ore?

- Ne bucurăm foarte mult că lucrurile au ieşit exact cum ne-am dorit. După cum aţi văzut, este o diferenţă de doar 30 de minute între ruşinea ţării la mândria ţării. Nu vreau să dau în nimeni, dar sunt absolut convinsă că au fost foarte puţini oameni care au rezistat să se uite şi la repriza a doua. Nu am vrut să demonstrăm nimic nimănui, ci doar nouă că putem şi chiar sunt mândră că am reuşit să întoarcem.

- Şi cum aţi reuşit să reveniţi în meci? 

- Am crezut, n-am cedat. Dar am arătat că suntem o echipă, că suntem unite, că ne susţinem una pe cealaltă, întotdeauna într-un sport de echipă aceste lucruri sunt vitale. Eu cred că aici s-a făcut diferenţa, am fost mai echipă decât Ungaria.

Mădălina Zamfirescu: „Am revăzut faze din meci şi mi se face şi acum pielea de găină"

- Aţi simţit că a fost o presiune suplimentară din cauza faptului că meciul era decisiv, că adversara era o rivală istorică? 

- Presiunea ne-am pus-o noi singure, în primul rând. Da, a fost presiune, am resimţit-o pentru că era un meci decisiv în privinţa calificării. Cred că din cauza acestei presiune fantastice am intrat atât de timorate în prima repriză, în care am fost conduse şi Ungaria s-a desprins. Am făcut greşeli, dar am strâns rândurile în partea a doua, a fost fantastic ce am reuşit.


- Ai revăzut faze din meci? 

- Daaa! Şi azi dimineaţă, dar şi aseară, după ce am ajuns la hotel. M-am uitat şi mi se face pielea de gâină doar când mă gândesc la ce a fost. 

Mădălina Zamfirescu: „N-am mai trăit un asemenea meci"

- Ai mai trăit aşa un meci? 

- Pot să zic că la maniera aceasta, nu. Dar când joc în echipa naţională e ceva cu totul şi cu totul special. Simt ceva aparte mereu, e ceva ce n-am cum să exprim.

- Ce speranţe vă faceţi în Main Round?

- Ne vom bate cu oricine, de acest lucru sunt sigură. Nu vom ceda nimic dinainte, avem ambiţie să facem în continuare lucruri importante. Linia o tragem la final, după ce jucăm şi aceste 3 jocuri şi vedem unde o să ne aflăm.

- Urmează partida cu Rusia, cum crezi că trebuie abordat acest meci? 

- E clar că Martin Ambros, care a lucrat la echipa României, ne cunoaşte foarte bine, dar şi noi am început să le studiem. E greu de jucat împotriva Rusiei, sunt convinsă, e o echipă cu greutate, dar ne vom juca şansa până la capăt.

Mădălina Zamfirescu: „Ryde e cel mai bun psiholog dintre toţi antrenorii cu care am lucrat"

- Rusia are un atu că Marti Ambros vă ştie foarte bine?

- Poate fi privit că un avantaj, deşi poate fi şi dezavantaj, dar acest lucru depinde, cred eu, de noi.

- Faptul că a plecat aşa, intempestiv, vă motivează să-i demonstraţi că a luat o decizie greşită? 

- Nu vrem să demonstrăm nimănui nimic, ci vrem să ne dovedim nouă că putem să fim la un nivel înalt şi că avem puterea de a face rezultate mari. Atât, nu revanşe faţă de nimeni.

- Ai lucrat cu Ambros, acum lucrezi cu Ryde, care e diferenţa dintre cei doi? 

- Tomas Ryde e din punctul meu de vedere unul dintre cei mai buni psihologi cu care am lucrat. Apoi, între ei e diferenţă de mentalitate, de stil. Ambros e mai vulcanic, Tomas e mai calm, dar eu îi consider extraordinari pe amândoi.

„Ţinta numărul 1 e acum prezenţa la Tokyo"

- Legat de Jocurile olimpice, ce speranţe ai? 

- E clar că toate gândurile duc către Tokyo 2020. Vrem să mergem acolo şi calculele sunt clare. Dacă Rusia şi Olanda termină în primele 7, atunci noi vom evolua într-unul dintre acele turnee preolimpice. Dar suntem încă în joc şi aici, la Mondial, unde ne putem clasa cât mai sus şi la final vom calcula exact din perspectiva Olimpiadei, dar e cert că din acest moment e ţinta numărul 1.

- Victoria şi calificarea de ieri sunt motive în plus de satisfacţie petru tine fiindcă mulți au contestat prezența ta în lot?

- Da! Am fost foarte dezamăgită de acest lucru, dar până la urmă am ajuns la concluzia că doar noi contăm. Să ştiţi că şi acel salut «pentru noi» este pentru noi şi pentru oamenii care ne-au fost şi ne sunt aproape şi ne sprijină. Şi au crezut în noi până la capăt.

„Cineva de Sus pune mereu lucrurile la locul lor"

- Acesta e un mesaj pentru cei care v-au susţinut? Dar pentru cei care te-au contestat? 

- Nu port pică nimănui. De undeva de Sus, toate lucrurile sunt puse la locul lor, într-o ordine anume, aşa că fiecare va primi ce merită mai devreme sau mai târziu. Şi aici nu e vorba doar despre mine, s-a dat în foarte multe jucătoare, an de an s-a întâmplat aşa, dar acum chiar cred că s-a exagerat.

40 de meciuria adunat Mădălina Zamfirescu în echipa naţională a României, pentru care a debutat în 2015

REZUMAT ROMÂNIA - UNGARIA 28-27

VEZI ȘI:

VIDEO 3 întrebări abordate de Marian Ursescu, șeful departamentului Sporturi » Singura CONDIȚIE pentru semifinale și ce înseamnă victoria României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.