Liga 1

Traian Băsescu decretează: „FCSB e Steaua! Treaba cu echipa din Liga 4 e o copilărie”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  luni, 09 decembrie 2019

Traian Băsescu (68 de ani) fost președinte al României între 2004 şi 2014, a vorbit despre celebrul scandal dintre Gigi Becali și reprezentanții CSA pentru marca Steaua. 

Traian Băsescu a dezvăluit cu ce echipă a ținut dintotdeauna și a povestit cum a influențat activitatea unei echipe importante din București. 

„Eu sunt stelist convins, dintotdeauna am fost, dar, când au trebuit desființate cluburile departamentale, eram ministrul transporturilor. Îmi aduc aminte cu plăcere, pentru că atunci mi-a venit o idee. I-am căutat pe Mircea Rădulescu și pe Mircea Pascu: «Uite, facem un club Rapid, separat». Au venit și au scos-o campioană pe Rapid în 2003. 

Tot atunci, l-am convins și pe Copos să vină, chiar dacă el acum probabil regretă acest lucru”, a spus fostul președinte. 

Acesta a vorbit și despre conflictul dintre Becali și CSA: „FCSB este Steaua! Gigi Becali a finanțat echipa, așa cum e el, gură spartă. Ne-a ținut ani de zile pe banii lui. Pe urmă a venit disputa asta, cu Steaua din Liga 4, e o copilărie. Trebuiau să se împace!". 

Băsescu a vorbit și despre episodul din 2006 când a petrecut alături de Becali la un restaurant din zona Cotroceni, Golden Blitz. „Pentru mine a fost o decepție. Eu am invitat și Rapid, și Steaua, dar Rapid nu a venit, nu știu de ce nu a venit. M-a dezamăgit, aş fi vrut să fie și Copos. 

Eu i-am invitat, eu am organizat totul, eu am plătit factura, nu ei. Eu sunt stelist, țin cu Steaua! Rar ne vom mai întâlni cu un sfert de finală de Cupa UEFA între două echipe românești. La cum merge fotbalul nostru acum, nu o să mai fie niciodată”, a spus Băsescu la TV Look Sport. 

„Am văzut numirea lui Contra ca pe o eroare. Contra a fost mai puţin mobilizator decât Rădoi. Rădoi, când era jucător, indiferent de ce antrenor avea, tracta echipa. Cred că face o mare greşeală Rădoi. De ce n-ar rămâne să ducă echipa de tineret? Se duce cu ea la Olimpiadă, ar putea să aibă succese acolo… A început o muncă, de ce să o laşi? Cred că s-a grăbit dacă a plecat"  - Traian Băsescu, fost președinte România 

Aceeași părere ca MM Stoica

Mihai Stoica a vorbit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu" despre disputa dintre Florin Talpan și FCSB. „Talpan poate să mă dea în judecată. Eu am venit în 2002, iar din 2003 echipa a fost luată de Gigi. Automat el a luat Steaua. Instanțele într-adevăr... Trebuie să le respectăm, dar pentru mine procesele nu sunt terminate. Până se termină, pentru mine FCSB e Steaua! N-are cum să fie alta. Nu s-a schimbat nimic în 2003. 

Au rămas aceiași jucători, aceleași puncte pe care le-am făcut în turul campionatului. Același coeficient UEFA! Și faptul că FCSB face cele mai bune cifre în momentul ăsta arată că e Steaua! Și se întâmplă același lucru și pe stadion. Foarte multă lume e convinsă că FCSB e Steaua! Că altfel nu s-ar uita dacă ar fi FC United", a declarat Mihai Stoica la emisiune. 

Vezi şi: 

Traian Băsescu îl ironizează pe Răzvan Burleanu: „Ridicol!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.