Liga 1

REMEMBER GSP // Cel mai ZDROBITOR fault din Liga 1 după Revoluție! Povestea spusă chiar de Vasile Ardeleanu: „Am dat să mă scol să-l plesnesc pe Lăcătuș, dar mi se bălăngănea piciorul cum bătea vântul”

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday, 09 December 2019

ACCIDENTARE VASILE ARDELEANU. Se întâmpla pe 20 aprilie 1999, în minutul 13 al unui Steaua - FCM Bacău 2-1. 

O intrare din lateral a lui Marius Lăcătuș la Vasile Ardeleanu, undeva la centrul terenului, a produs tragedia: dublă fractură transversală, de tibie şi peroneu, plus rupere de ligamente.

Povestea acelui fault, care a marcat o generație de privitori, a fost spusă chiar de Vasile Ardeleanu, într-un interviu EXCLUSIV pentru GSP, la 17 ani după incident.

„Nici nu trebuia să intru în acea partidă. S-a îmbolnăvit însă Gireadă şi m-a băgat pe mine. Era un teren moale, aveam crampoane prinse cu şaibe.Când am pus piciorul la acea minge, mi s-a înfipt gheata în gazon, Lăcătuş a venit mai mult ca să mă sperie, dar m-a prins cum e mai rău. A trosnit osul de s-a auzit până în tribună. Am dat să mă scol ca să-l plesnesc pe Lăcătuş, dar piciorul drept mi se bălăngănea după cum bătea vântul
Vasile Ardeleanu

Vasile Ardeleanu: „Se purtau discuţii pentru un transfer”

„N-am simţit dureri insuportabile nici pe stadion, nici la spital. Îmi fugea gândul tot la meci şi, când am ajuns la Urgenţă, trăgeam cu ochiul de pe targă la un televizor şi am prins golul de 1-0 al lui Petcu", povesteşte mai departe Ardeleanu. Și-a adus aminte şi o discuţie cu un medic, după radiografie: „Mi-a zis să-mi iau gândul de la fotbal. «Aha, mai vedem noi!»”, i-a răspuns. 

„Eram ambiţios, optimist, tânăr, aveam 25 de ani. Oricum, altă meserie nu ştiam să fac, fiindcă nu prea mi-a plăcut şcoala”.

Era sigur că drumul lui în carieră ar fi mers în sus dacă nu se producea accidentarea din 1999:

Ştiu că erau nişte discuţii pentru un transfer de la Bacău. Probabil că aş fi reuşit să prind un contract mai generos la un alt club. Traversam un sezon bun, dar faultul lui Lăcătuş mi-a schimbat dramatic viaţa, în special din punct de vedere financiar. După incident, am mai încasat prime întregi vreo şase luni, apoi s-au mai rărit. Am reuşit să revin după un an".

Ce face acum Vasile Ardeleanu

Ardeleanu are acum 45 de ani și locuiește în satul Cârligi, comuna Filipești, la 25 de kilometri de Bacău.

„Am stat două săptămâni în spital. Mi-a plătit Lăcătuș toată internarea. Dar de atunci nu l-am mai văzut. Și nici nu mă interesează de el… Să fie sănătos! Am văzut că e pe la echipa aia de liga a patra… Nici măcar n-a promovat… I-a bătut Rapidul...

După ce m-am recuperat era ca și cum nu mi-aș fi rupt piciorul! Nimic, nimic, nicio zgârietură măcar nu mi-a rămas… Și nici frică nu am avut până m-am retras în 2005.

Am pus piciorul la minge la fel ca și înainte. Cum îl pun și acum cât mai joc… Și mai joc… Că-mi place fotbalul. Iar după meci stăm cu băieții și mai bem o bere, mai tăiem un porc, mai tăiem o oaie… Trăim…", spunea Ardeleanu pentru Fanatik la începutul lui 2019. 

Citește și:

REMEMBER GSP Ziua în care legendarul Pele a cedat: pumni cu adversarii într-un amical Inter - Santos

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.