Liga 1

Ilie Dumitrescu explică de ce nu se impun ai noștri în Europa: „Cum îl transferi pe ăsta? Aici este problema fotbalistului român”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 10 December 2019

Ilie Dumitrescu (50 de ani) nu e satisfăcut de nivelul fotbaliștilor români care ajung în străinătate, fiind de părere că aceștia au „deficiențe mari din punct de vedere fizic”.   

Fără să numească pe cineva, Dumitrescu a oferit explicații pentru eșecul cu care jucătorii români se confruntă la contactul cu campionatele importante ale Europei.

„Spuneți-mi un singur jucător român care se impune în Europa. E unul singur, Nicolae Stanciu, care aleargă. Eu vorbesc de trei-patru ani despre pregătirea fizică, despre preparatori. Păcat de talentul jucătorilor. Dacă n-ai vână, n-ai cum să te impui. Aici este problema fotbalistului român. 

Urmăriți jucătorii de top din România! Vârfurile, elitele de la fiecare echipă, de la Astra, FCSB, Craiova, Viitorul. Ce fac ei când s-a pierdut mingea? Cum să transferi un jucător care, după ce s-a pierdut mingea, stă cu mâna-n șold? Cum îl transferi pe ăsta? Uitați-vă la reacțiile lor! Nu vreau să dau nume, să pomenesc faze. Dar n-au nicio șansă să joace la un nivel ridicat! Messi, de exemplu, face sprint după ce pierde mingea. 

Un lucru e cert. Avem jucători tineri foarte talentați, dar cu deficiențe mari din punct de vedere fizic. Cei care sunt implicați în fenomen trebuie să înțeleagă că forța e importantă, indiferent de talent. Că apoi vine Suedia, vine un meci cu Spania în care nu driblezi pe nimeni”, a declarat Ilie Dumitrescu, la TV Digi Sport. 

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Florinel Coman: „Asta trebuie să faci pentru a te transfera! Așa a fost în cazul meu”:

Vezi și:

FCSB // Florinel Coman e ca Rashford și ca Draxler! Cel mai bun din România și egalul unor fotbaliști de top din Europa

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.