Liga 1

FCSB // Fără Gigi Becali, Arena Națională era bântuită de fantome! Cifre după 221 de meciuri

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  joi, 12 decembrie 2019

FCSB este principalul chiriaş pentru cel mai mare stadion al țării: din totalul celor 221 de meciuri disputate începând din septembrie 2011, 138 au avut-o pe vicecampioană în postura de gazdă.

Pe 22 decembrie, FCSB va disputa ultimul meci în 2019 pe Arena Naţională, cu Craiova lui Victor Piţurcă. Va fi a 139-a partidă disputată de roş-albaştri în istorie pe cel mai mare stadion al ţării, din care 104 în campionat şi 35 în cupele europene. 

Adică 63% din totalul meciurilor disputate de toate echipele din 2011 până în prezent! Toate celelalte formaţii, inclusiv echipa naţională, au închiriat arena de doar 83 de ori, o medie de 10 meciuri pe an! 

Pentru fiecare meci de campionat, în conturile Primăriei intră 13.000 de euro, exclusiv pentru chirie. 

La această sumă se mai adaugă 15.000 de euro pentru firma de pază obligatorie la fiecare joc, 15.000 de euro pentru alte cheltuieli organizatorice, adică asistența medicală, pompieri, firma de catering, ospătari, dar și alți 5.000 de euro pentru baremul brigăzii de arbitri și al observatorului. Un simplu calcul spune că un meci de L1 scoate din conturile echipei 48.000 de euro!

Pentru meciurile din cupele europene, chiria creşte cu 10.000 de euro în Europa League şi cu 15.000 de euro pentru Champions League. 

Cele 138 de meciuri disputate de FCSB pe Arena Națională l-au costat pe Becali 7 milioane de euro! Din care 2,2 milioane de euro au fost plătiţi Primăriei Capitale pentru chirie!

Cât costă să închiriezi Arena Națională:

Liga 1: 13.000 de euro
Cupa României: 13.000 
Europa League: 23.000 
Champions League: 28.000 
* sumele sunt exclusiv de închiriere fără salvare, stewarzi și alte utilități

Cât costă organizarea unui meci la diverse cluburi din Liga 1:

FCSB: 48.000 de euro
CS Universitatea Craiova: 32.000 
CFR Cluj: 15.000 
Viitorul: 13.000 
Astra: 11.000 
Gaz Metan:  9.000

2,53 milioane de spectatoriau fost prezenți pe Arena Națională la meciurile jucate de FCSB din postura de gazdă, din septembrie 2011 și până în prezent

7.800 de spectatorieste media pe care a adunat-o FCSB în actualul sezon de Liga 1

2.000 de europlătește Dinamo pentru chiria fiecărui meci disputat în Ștefan cel Mare, arenă care e în proprietatea Ministerului de Interne

30.000 de eurocostă închirierea Arenei Naționale pentru organizarea unui eveniment special

Bile Albe: 

  •  Stadionul beneficiază de 15 puncte de vânzare a biletelor la case în trei zone ale arenei, accesul spectatorilor se face rapid pe cele 95 de căi de acces. Doar la evenimentele importante mai există cozi la intrare.  
     
  •  Există o parcare subterană (200 de locuri), una supraterană (350 de locuri), plus una la intrarea în curtea stadionului dinspre bulevardul Basarabia (1.300 de locuri), toate putând fi folosite de spectatori. 
     
  •  Una dintre puţinele arene cu o sală de conferinţe dotată cu aparatură modernă, sală de lucru pentru presă şi una pentru fotoreporteri. Masa presei este formată din 364 de pupitre individuale, cea mai mare din România! 
     
  •  Arena are 42 de loje a câte 12 locuri, iar la meciurile importante cei care îşi achiziţionează bilet beneficiază şi de catering inclus. Fiecare lojă are în dotare o masă de conferințe, televizor, frigider, chiuvetă proprie, dar și toaletă. 
     
  •  Pentru spectatorii care vin cu obiecte interzise pe stadion există încăperi special amenajate, păzite, unde acestea pot fi depozitate pe toată durata meciului.

Bile negre: 

  •  Punctele de vânzare a mâncării sunt un adevărat focar de infecţie. Mesele pe care se serveşte sunt pline de mizerie, zgâriate, ruginite şi cu urme de adeziv. Crenvurștii sunt ținuți în pungi, în chiuvete, și nu în recipiente speciale. 
     
  •  Unele toalete ale stadionului nu funcţionează. Pe pereți sunt lipite cu scoci mesaje cu "Defect" sau "Vă rugăm, nu folosiţi acest WC!". Mai mult, nicăieri nu există săpun solid sau lichid, hârtie igienică sau şerveţele. 
     
  •  Sunt sectoare ale stadionului fără scaune, altele sunt rupte și neînlocuite, iar restul sunt pline de praf, fiind nevoie de aproape jumătate de pachet de şerveţele la un scaun pentru a te putea așeza pe el fără să te umpli de mizerie. 
     
  •  Multe dintre ieșirile din stadion sunt blocate. Sunt legate cu "şoricei", coliere de plastic care să le ţină blocate. Suporterii trebuie să ocolească și să iasă prin alte zone. 
     
  •  La etajul al treilea al stadionului sunt sute de porumbei care şi-au făcut cuiburi. Nimeni nu a curăţat găinaţii acestora, spectatorii fiind nevoiţi să calce pe aceștia şi să treacă pe sub zburătoare, atunci când ies pe inelul exterior

Match Preview Viitorul - FCSB: 

Vezi și: 

UPDATE // FCSB, play-off în afara Capitalei? » Surse din Primărie: „UEFA vrea Arena Națională liberă de la 1 martie”. Roș-albaștrii vin cu o altă variantă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.