Liga 2

EXCLUSIV Flavius Stoican a spus tot după despărțirea de Petrolul: „Scuze? N-am de ce!”

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 12 decembrie 2019

Flavius Stoican (43 de ani) și-a făcut bilanțul după despărțirea de Petrolul Ploiești, explicând din punctul său de vedere ce reproșuri are să-și aducă.

Petrolul Ploiești a încheiat 2019 pe locul 8, departe de visele „găzarilor”, la 4 puncte de locul de baraj, la 6 puncte de ultimul loc promovabil direct. Flavius Stoican, 43 de ani, s-a despărțit de „lupii galbeni" cu frustrarea că a terminat prost un sezon, cu toate că cifrele InStat arată că Petrolul a avut prim-planul în multe topuri. Cel mai mare indice în privința acțiunilor, mingi recuperate în jumătatea adversă, atacuri, dueluri câștigate în zona ofensivă, pase și centrări. 

Și fotbaliștii prahovenilor au ocupat locuri importante în topul golgeterilor (Arnăutu), celor mai buni fotbaliști (Cioinac, Marinescu și Meza Colli în top 10 ca indice InStat), Bărboianu și Ticu primii doi în clasamentul centrărilor. Dar poziția din clasament, plus o serie neagră de final de 5 meciuri consecutive fără victorie au eliminat tot ceea ce s-a făcut bun înainte. Stoican a vorbit în premieră după divorțul de „găzari”. 

Stoican, în loc de adio: „N-am căutat vinovați, le-am urat baftă celor de la Petrolul, ne-am strâns mâna și am plecat”.

- Domnule Stoican, acum, la despărțire, cum a fost perioada Petrolul? 
- Cu bune, cu rele, cum este peste tot, nu numai în fotbal. Dar am rămas echilibrat până la final și alături de jucători, pe care i-am sprijinit și încurajat atunci când ei au avut nevoie. M-am bucurat când au avut reușite. 

- Dar nu au fost foarte multe reușite. 
- Am avut bucurii și supărări. Eu îmi aduc aminte de o serie de 7 meciuri consecutive cu rezultate bune și foarte bune în urma unor jocuri consistente, cu ocazii și cu situații foarte multe, cu o calificare în "sferturile" Cupei României, cu o mulțime de goluri, cu speranță, cu optimism din partea oamenilor care iubesc Petrolul. Nu am reușit în toate, iar când nu am obținut victoria cu Buzăul, mai mult pierzând meciul, după ce am ratat nenumărate ocazii, am suferit la prima greșeală, iar oamenii și-au pierdut răbdarea. 

- Cum a fost la despărțire? Marius Stan spunea că v-ați despărțit ca un gentleman și v-ați cerut scuze. 
- Scuze?! Nu, nu mi-am cerut scuze, că nu aveam de ce! Aaa, ba da! Mi-am cerut că am întârziat puțin la ședință din cauza traficului. Știți care e ideea? Am fost trist pentru că nu am reușit să aduc bucurie unui om care face eforturi pentru a susține financiar echipa și își dorește enorm să vadă Petrolul în Liga 1, mă refer la Mădălin Mihailovici.  

„Asta-mi reproșez”

- De ce v-ați dat demisia? 
- Prin plecarea mea am considerat că ridic presiunea suplimentară de pe umerii jucătorilor pentru că eu am fost scut atunci când ei au avut nevoie. Mi-am asumat rezultatele,  jocul îmi dădea speranțe, ne cream multe ocazii aproape la fiecare partidă, dar le și ratam cu seninătate și sufeream la prima greșeală.  

- Ce vă reproșați? 
- Îmi reproșez că nu am găsit modalitatea de a-i face pe jucătorii care au ajuns la finalizare, în fața porții adverse, să fie concentrați, nu crispați, și să marcheze măcar jumătate din ocaziile create! 

- Ce credeți că va urma din 2020 pentru Petrolul? 
- Lupta continuă, jucătorii au potențial enorm și sper să nu-i doboare mental nimeni și nimic. Să facă totul pentru a promova și a merge cât mai departe în Cupa României. 

„Le transmit fanilor să fie aproape de echipă și să o susțină dincolo de interesele proprii, dincolo de rezultate, pentru că de aceea se numesc suporteri, fiindcă susțin necondiționat echipa pe care o iubesc” 
- Flavius Stoican 

Vezi și:

LIGA 2 // Dorinel Munteanu vrea să fure căpitanul unei formații care se bate la promovare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.