Nationala

Comisia de Disciplină a UEFA a stabilit: n-a fost rasism la România - Suedia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 14 December 2019

UEFA a stabilit că la meciul dintre România și Suedia, disputat pe 15 noiembrie 2019 pe Arena Națională, scor 0-2, n-au existat manifestări rasiste. Partida s-a disputat în preliminariile pentru EURO 2020.

După ce la finalul meciului, oficialii și jucătorii suedezi i-au acuzat pe români de scandări rasiste, UEFA a pornit o anchetă și a stat de vorbă cu fotbalistul Alexander Isak, care a fost apostrofat de fanii români. 

Juriștii Federației au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video și s-au extras declarații din tabăra suedezilor care au negat prezența rasismului. În plus, Federația a demonstrat că au existat doar huiduieli din partea suporterilor români, fără ca rasismul să fie prezent în vreo clipă. Departamentul Juridic al FRF a mai argumentat la UEFA că niciodată în istorie România nu a fost suspendată pentru manifestări rasiste cu direcție către fotbaliștii de culoare.

Totuși, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren și afișarea de bannere interzise din partea suporterilor români.

Vezi și:

Giedrius Arlauskis, în echipa ideală a grupelor Europa League » Alături de el sunt alte nume importante

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.