Nationala

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // Suedezii se revoltă: „O decizie ciudată și complet incorectă, dacă ce a postat FRF este real”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 14 decembrie 2019

Hakan Sjostrand, secretarul general al Federației Suedeze de Fotbal, a reacționat după decizia anunțată astăzi de UEFA, cu privire la incidentele petrecute în timpul meciului România - Suedia 0-2, din preliminariile Euro 2020.

  • UEFA a stabilit că în timpul partidei disputate pe 15 noiembrie 2019 n-au existat manifestări rasiste, în ciuda acuzațiilor venite din tabăra Suediei (Detalii AICI)

„Noi nu am primit informații de la UEFA, dar, dacă ceea ce a postat Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial este corect, consider că este o decizie ciudată.

Noi am depus mărturie din partea lui Isak și Quaison și, de asemenea, am oferit punctul de vedere al federației. Bazându-ne pe aceste informații, care sunt clare, cred că este o decizie ciudată și complet incorectă”, a afirmat Sjostrand, conform sn.se.

FRF, câștig de cauză

Juriștii Federației au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video și s-au extras declarații din tabăra suedezilor care au negat prezența rasismului. În plus, Federația a demonstrat că au existat doar huiduieli din partea suporterilor români, fără ca rasismul să fie prezent vreo clipă.

Departamentul Juridic al FRF a mai argumentat la UEFA că niciodată în istorie România nu a fost suspendată pentru manifestări rasiste cu direcție către fotbaliștii de culoare.

Totuși, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren și afișarea de bannere interzise din partea suporterilor români.

VEZI ȘI:

Giedrius Arlauskis, în echipa ideală a grupelor Europa League » Alături de el sunt alte nume importante

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.