Liga 3

FC U CRAIOVA // Cea mai dulce pedeapsă! Mititelu a acceptat o amendă-record de la FIFA pentru a dovedi că actuala FC U Craiova e continuatoarea echipei dezafiliate în 2011

Articol de Marius Mărgărit, Remus Dinu  —  Sunday, 15 December 2019

FIFA a amendat-o pe FC U Craiova 1948, echipa din Liga a III-a finanțată de Adrian Mititelu, și a obligat-o să plătească despăgubiri consistente, de aproximativ 76.000 de euro! Totuși, patronul oltean n-a mai atacat decizia cu recurs, pentru că pedeapsa e pe placul lui. 

Motivul? Sancțiunea o vizează pe actuala FC U Craiova 1948 pentru abateri săvârșite în perioada fostei FC Universitatea, dezafiliată în 2011! Așadar, Mititelu jubilează pentru că, prin această decizie, FIFA lasă de înțeles că gruparea din Liga 3 e urmașa Științei!

Mai exact, Comisia de Disciplină din cadrul FIFA obligă FC U Craiova 1948 la plata a 80.000 de dolari drept salarii restante în cazul australianului Josh Mitchell (35 de ani) și a amendat echipa din Bănie cu 5000 de franci elvețieni. Decizia nu a fost atacată cu recurs și a devenit definitivă și executorie, conform realitateasportiva.net. 

Cum FIFA pedepsește actuala echipă (înscrisă în fotbal în 2017) pentru păcatele echipei dezafiliate (Mitchell a jucat la Craiova înainte de dezafilierea fostei FC Universitatea, în perioada 2005-2009), rezultă că FIFA o consideră pe FC U Craiova din Liga 3 continuatoarea clubului care a fost scos din fotbal în 2011 și despre care se presupune că deține palmaresul istoric al Științei. Nu există o decizie în instanță care să ateste acest lucru în privința palmaresului, dar în același timp această afirmație nici nu a fost contestată în vreun tribunal până acum.

Contactat de GSP.ro, Adrian Mititelu a declarat: „Pot să spun acum că sancțiunea și obligația de plată vizează actualul club. S-a stabilit că actualul club este succesorul Universității Craiova”.

2017e anul în care actuala FC U Craiova 1948 și-a început activitatea în Liga 4 Dolj

107meciuri în tricoul alb-albastru a strâns Mitchell pentru FC Universitatea (echipa dezafiliată în 2011) și a marcat trei goluri. După plecarea din România, „cangurul” a evoluat pentru formația australiană Perth Glory.

  • Josh Mitchell (în alb) // foto: Arhivă GSP

Mitchell nu este singurul australian din lotul care a evoluat pentru Universitatea Craiova care își caută dreptatea la FIFA.

În aceeași situație sunt Michael Baird, atacantul care a evoluat pentru Știința în perioada 2006 – 2009 și a marcat 18 goluri, și Joshua Rose, fundaș stânga al Universității Craiova în perioada 2005 – 2009. Rose a evoluat în 120 de meciuri pentru Craiova și a marcat 9 goluri. 

Cererile celor doi se află deja pe masa Comisiei de Disciplină a FIFA și urmează să fie examinate în curând.  

FC U Craiova 1948 evoluează în Liga a III-a fiind liderul seriei 4. Echipa antrenată de Eugen Trică a terminat turul acestui sezon fără înfrângere și se află la 13 puncte de ocupanta locului al 2-lea. 

Vezi și: 

GALERIE FOTO + VIDEO Maria Iordănescu a dat presa pe sala de forță » Fiica lui „Tata Puiu”, exerciții intense de stretching, sub ochii urmăritorilor de pe Instagram

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.