Liga 1

DINAMO // EXCLUSIV Cornel Dinu, rechizitoriu dur: „Nistor să vorbească mai rar” + „Uhrin e o victimă colaterală”

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 16 decembrie 2019

Cornel Dinu (71 de ani) a făcut un rechizitoriu dur dinamoviștilor, nu-i iartă nici pe conducători, nici pe jucători. Mister a prezentat „teoria bijuteriei” în fotbal și are un mesaj pentru căpitanul roș-albilor, Dan Nistor (31 de ani, mijlocaș ofensiv).

- Domnule Dinu, mai are Dinamo vreo șansă să prindă play-off-ul? 
- Eu de vreo lună și jumătate vă zic că nu, nu de acum! Problema este că la Dinamo n-a existat nicio minte limpede, cu experiență, care să fi construit ceva de când a venit Ionuț Negoiță. Eu am stat două luni la începutul „erei" sale, apoi mi s-a spus că nu se plătește trecutul. E adevărat, trecutul nu are preț! Bine, dragă, în România totul este întâmplare, întâmplarea conduce România.

- De ce sau de cine ar fi nevoie ca să redevină Dinamo măcar o echipă de play-off? 
- De ce? De cine? Tu crezi că merge să dai mărgăritare la porci? Mi-aduc aminte de o discuție de când am fost la Roma la bijutierul lui Mussolini, iar el îi făurea o brățară Silviuței mele dragi, Dumnezeu s-o ierte! „Domnule ministru, vedeți asta? E o brățară pură, eu trebuie să-i dau valoare! Trebuie să așez diamantele ca să fie un tot perfect". Trebuie să le așezi într-un anume fel ca să fie o bijuterie. La fotbal, îți trebuie un staff competent. Și-apoi, te pui pe muncă. De exemplu, am stoperi? Nu. Atunci hai să-i caut sau să-i cresc. Și mai departe, pe celelalte posturi. La Dinamo? A tunat și-a fulgerat! Cei ce au ales jucătorii pentru Dinamo nu au făcut nimic pentru club.

„Nistor? Maximum o propoziție de 4 cuvinte"

- Va fi o pierdere uriașă pentru echipă plecarea lui Dan Nistor? 
- Nimeni nu e de neînlocuit, dar depinde cu ce înlocuiești. Dan este un jucător bun, înfiorător este că a fost pictat pe autocar, dar asta e o gândire de schimbător de viteze... Nistor ar face bine să vorbească mai rar, maximum o propoziție de 4 cuvinte, apoi să-și țină celelalte păreri pentru el. Întrucât are doar tentative de umor.

- Dusan Uhrin este victimă colaterală sau atât poate ca antrenor? 
- Este și o victimă colaterală, dar el e prea legat de concepția mult prea serioasă față de realitatea din fotbalul românesc.

- Florin Prunea și Ionel Dănciulescu pleacă de la Dinamo?  
- Nu, nu cred. Nu asta ar fi soluția de redresare.

- Dar care ar fi soluția de redresare? Că Dinamo o caută de ani buni și nu găsește nimic. 
- Numai în timp ar putea fi descoperită, minimum doi ani de pregătire, cu profesioniști pe probleme tehnice, serioși, cu finanțiști, cu juriști. Dar la noi a dispărut elocința, e doar spiritul de gașcă al unor venetici ce vor să pună mâna pe putere. De aceea s-a ajuns la situația ca Ionuț Lupescu, de exemplu, să poată preda fotbal antrenorilor brazilieni la ei acasă, iar în România să nu fie căutat de nimeni! Informativ, Ionuț a susținut o prelegere în fața copiilor lui Carlos Alberto și Jairzinho. Tatăl lui le-a fost adversari părinților celor doi la Mondialul din Mexic. Cum e viața...

„În România, oricine știe orice, dar, în realitate, habar n-are de nimic. Avem specialiști de carton, nu oameni capabili de fapte" 
Cornel Dinu

SONDAJ GSP.RO » Poate prinde Dinamo play-off-ul în acest sezon?

  • Nu: 64%
  • Da: 36%
  • Total: 40.000 de voturi

VEZI ȘI:

Gheorghe Hagi răspunde după dezvăluirile lui Dragomir » Ce s-a întâmplat la „națională” în 2001: „Am intrat în hotel și era ceva care n-avea legătură cu sportul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.