Stranieri

AZ ALKMAAR - AJAX 1-0 // VIDEO Răzvan Marin, titular după 81 de zile! Ce notă a luat după înfrângerea lui Ajax + planul gândit pentru revitalizarea lui

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 16 decembrie 2019

Ajax a pierdut în deplasare cu AZ Alkmaar, 0-1, într-un meci în care Răzvan Marin a fost titular. Batavii știu care e problema „tricolorului”: „Postul său e mijlocaș ofensiv, iar antrenorul Erik Ten Hag îl folosește să controleze jocul. Nu ar fi rău să facă schimb de roluri cu Van de Beek”. 

Pare ceva incredibil. Ajax, semifinalista Ligii în primăvară, e acum într-o situație delicată. Eliminată din Champions și retrogradată în Europa League. Și nici în Olanda nu mai joacă atât de bine și pierde. Trei înfrângeri la rând în nouă zile. Fără gol marcat. O serie negativă pe care „lăncierii” nu au mai avut-o din aprilie 1956. De peste 63 de ani! 

La 0-1 cu Alkmaar, a reapărut Răzvan Marin. Prima titularizare după 81 de zile. La Amsterdam, unii nu îi apreciază deloc prestația de 83 de minute. Alții văd un plus. Și îi oferă antrenorului Erik ten Hag o idee pentru transformarea mijlocașului. 

Nu i-a plăcut lui Rinus Israël 

Cotidianul De Telegraaf l-a văzut cel mai slab, fostul fotbalist și antrenor batav Rinus Israël (ex-director tehnic la Dinamo, în 1991-1992) numindu-l „o dezamăgire”. Nota 5. Totuși, site-ul Voetbalprimeur i-a dat 6, a doua cea mai bună notă a roș-albilor (doar Martínez și Veltman au luat 6,5): „A pierdut o minge în startul meciului, Boadu irosind atunci o ocazie periculoasă, apoi a decis să nu mai riște prea mult. Românul a fost folositor la mijloc, însă probabil nu-și va păstra postul când toți coechipierii vor fi refăcuți”. 
 

Fanii lui Standard îl vor înapoi 

În același timp, un alt site, Ajax Show Time, îi propune un nou plan lui Ten Hag pentru Răzvan. Unul care să-i reliefeze adevărata valoare: „Marin a jucat întotdeauna mijlocaș ofensiv la Standard, cel mai ofensiv, acesta e profilul lui, dar acum e mai mult cel care controlează jocul. Poate că nu ar fi rău să facă schimb de roluri cu Van de Beek. Marin știe ce să-ți aducă în plus pe acea poziție. Ten Hag trebuie să încerce”. 

Pe Twitter, mai mulți fani ai lui Standard îl vor înapoi pe Marin. Și are întrebare pentru antrenorul Michel Preud'homme: „De ce nu l-am împrumuta pe Răzvan?” 
 

Seria negativă a „lăncierilor” 

0-2 cu Willem (a) Eredivisie 
0-1 cu Valencia (a) Champions 
0-1 cu Alkmaar (d) Eredivisie 

13,5 milioane de euroeste cota lui Răzvan Marin, cea mai mare în cariera sa (transfermarkt.de)

Citește și:

Nicolae Stanciu, fericit la Slavia Praga: „A fost mult mai bine decât cu Steaua”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.