Liga 1

CRAIOVA // Victor Pițurcă și Mihai Rotaru nu sunt pe aceeași lungime de undă! Craiova pregătește meciul cu FCSB într-o atmosferă tensionată

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 17 decembrie 2019

Victor Pițurcă, 63 de ani, a mai bifat o absență de la o acțiune a clubului: petrecerea de Crăciun. 

Președintele Sorin Cârțu, 64 de ani, recunoaște că ”noi am sperat la un alt grafic”, confirmă că ”și Piți e nemulțumit”, dar susține că ”dacă nu-i convine, nimeni nu-l forțează”.

Craiova pregătește ultimul meci al anului, cel cu FCSB, de la București, într-o atmosferă tensionată. La vârf! Presa locală a semnalat prompt absența antrenorului Victor Pițurcă de la petrecerea de Crăciun a clubului, ținută duminică în Smart Pub din Preajba, iar după ultima reprezentație, cu FC Voluntari (2-1), în care jocul echipei a lăsat din nou de dorit, președintele Sorin Cârțu i-a transmis un mesaj destul de clar.

"Nimeni nu-l forțează"

"Noi am sperat la un alt grafic, vedem cum se va termina înainte de play-off. Şi Piţurcă e nemulţumit, dar nu o să dea el din casă sau să dea vina pe jucători. Nu are nimeni nimic împotriva lui dacă nu ia titlul, atât timp cât proiectul merge mai departe. Dacă nu-i convine, nimeni nu-l forţează", a punctat fostul atacant al oltenilor, făcând astfel trimitere la decizia tehnicianului de 63 de ani de a părăsi clubul "dacă voi considera că nu mai am șanse să iau campionatul".

"S-au investit milioane"

Pițurcă vrea jucători noi "și valoroși" în această iarnă: "Sper să fiu pe aceeași lungime de undă cu finanțatorul Mihai Rotaru, știu că și el își dorește titlul, chiar dacă nu o spune".

Dar și la acest capitol s-a ales mai degrabă cu un "nu". Sau cel puțin așa a lăsat de înțeles Cârțu, care i-a atras atenția că "și în vară clubul a făcut investiţii, a dat bani pe Ivan, pe Vătăjelu, pe Ivanov și pe Qaka, s-au făcut eforturi financiare de nivelul milioanelor de euro".

"S-o luăm pe drumuri?"

Că Piți și Rotaru nu sunt pe aceeași lungime de undă s-a văzut prima oară atunci când antrenorul a amenințat că mută echipa de pe "Ion Oblemenco" dacă nu se înlocuiește gazonul.

Președintele a intervenit și l-a tras imediat de mânecă: "Este exclus să ne mutăm. Am vorbit și cu domnul Rotaru. Ne-am luptat prea mult ca să ne pierdem identitatea acum. Ce să facem, s-o luăm pe drumuri?". 

200.000 de europe an câștigă Pițurcă la Craiova. Are contract pe 3 sezoane

"Am fost răcit"

Petrecerea de Crăciun nu e singurul eveniment de la care Piți a lipsit. El a spus "pas" și conferinței de presă de dinaintea meciului cu Astra Giurgiu, când l-a trimis pe secundul Rică Neaga. Iar săptămâna trecută a sărit peste vizita lui Moș Crăciun la Centrul de copii și juniori al clubului, absență pe care a motivat-o într-un stil de acum clasic: "Am fost răcit".

E Bergodi o soluție?

Dacă Pițurcă se va decide să renunțe la un moment dat, Cârțu are un favorit. "Mie îmi place Bergodi, mi-a plăcut mereu. Acum a studiat cum să ni-l anihileze pe Mihăilă și a găsit antidotul. Aşază bine echipa în teren, de aia ne-am chinuit cu Voluntari. A venit cu lecţia bine învăţată", a comentat Sorinaccio. 

FCSB - CRAIOVA // EXCLUSIV Victor Pițurcă, decizie categorică în privința lui Mihai Bălașa: credit 100% în „șocul” împotriva fostei echipe

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.