Stranieri

Mircea Lucescu, în presa braziliană: „Ar fi frumos să ajung la Santos” » Președintele lui Santos: „Nu l-am contactat niciodată pe Lucescu” + Antrenorul e prezentat ca favorit la Sion!

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 20 decembrie 2019

Mircea Lucescu (74 de ani) a declarat pentru Gazeta Esportiva: „Vorbesc mereu cu Jadson, Fernandinho și Marlos despre Brazilia. Iubesc Brazilia și am fost bucuros că numele meu a fost legat de Santos, dar nu e nimic sigur”.

După ce Gazeta Esportiva a dezvăluit că Mircea Lucescu este unul dintre antrenorii luați în considerare la Santos, care caută înlocuitor pentru argentinianul Jorge Sampaoli, iar tehnicianul în vârstă de 74 de ani a confirmat această variantă pentru GSP, cotidianul paulista l-a sunat pe Luce. 

„Santos e un club enorm” 

„Știu că se discută de numele meu la Santos, alături de cele ale altor străini, și e onoare pentru mine să fiu în acest grup. E normal. Un european, Jorge Jesus, a câștigat campionatul în Brazilia și Copa Libertadores", a declarat Lucescu, dezvăluind: „Vorbesc mereu cu Jadson, Fernandinho și Marlos despre Brazilia. Iubesc Brazilia și am fost bucuros de această posibilitate, dar nu e nimic cert. Santos e un club enorm, ar fi frumos. Vom vedea. Totuși, astăzi nu e nimic”.  

„Un tehnician de aceeași valoare sau chiar mai bun ca Sampaoli” 

Într-un interviu pentru postul de televiziune Fox, președintele lui Santos nu ascunde că „lucrăm pe două fronturi, unul internațional, altul național. Nu e încă sigur dacă viitorul nostru antrenor va fi brazilian sau din afara țării. Nu putem pierde anul cu Sampaoli. Echipa e pregătită, joacă ofensiv. Trebuie să continuăm pe acest drum. Scopul nostru este să aducem un tehnician de aceeași valoare sau chiar mai bun ca Sampaoli”.  

„Uneori, impresarii fac propuneri în numele lui Santos” 

Numai că José Carlos Peres anunță: „Nu l-am contactat niciodată pe Lucescu. Toate opțiunile sunt la mine, lucrăm între 14 și 16 ore zilnic pentru a rezolva această problemă. Uneori, impresarii fac propuneri în numele lui Santos, dar niciunul nu a fost împuternicit de noi". 

Potrivit presei locale, Peres speră să decidă în următoarele zile cine este viitorul antrenor al alb-negrilor.

Lucescu e prezentat ca favorit la Sion! 

Jurnalele elvețiene Blick și Le Matin susțin că Mircea Lucescu ar putea să-l înlocuiască pe Stéphane Henchoz și ar ajunge la Sion pe 2 ianuarie.

Antrenorul ar fi favorit să-l înlocuiască oficial pe Stéphane Henchoz la FC Sion. Fostul internațional helvet a demisionat pe 4 noiembrie, iar de atunci de echipă se ocupă duetul Christian Zermatten - Sébastien Bichard, ca interimari. 

Presa locală susține că Luce e principalul favorit și că ar putea începe pregătirea imediat după Anul Nou. Pe 2 ianuarie. 

Dacă va ajunge la Sion, îl va avea președinte pe controversatul Christian Constantin, un arhitect în vârstă de 62 de ani care a salvat clubul de la faliment, în 2003. Și care, de atunci, a schimbat nu mai puțin de 45 de tehnicieni.  

Anul trecut, Constantin a fost suspendat 14 luni și a primit o amendă de 87.000 de euro. Ca pedeapsă pentru că l-a lovit pe Rolf Fringer, ex-antrenor devenit analist sportiv, în timpul unei transmisiuni în direct la o televiziune elvețiană. 

Vezi și:

VOCEA POPORULUI: FCSB - CS Universitatea e, de fapt, derby-ul istoric!

SONDAJ EXCLUSIV GSP // VIDEO FCSB are cei mai mulți suporteri! Gică Hagi e cel mai apreciat om din sport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.