Nationala

VIDEO EXCLUSIV Ionuț Radu, despre cheia succesului de la U21 » Explică problemele de la naționala mare: „E clar că pleci la drum cu frâna de mână trasă”

Articol de Adrian Florea  —  miercuri, 25 decembrie 2019

Ionuț Radu (22 de ani) a fost desemnat de Gazeta Sporturilor cel mai bun jucător al anului 2019, după evoluții excelente la Genoa și naționala de tineret.

Portarul a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre secretul succesului de la naționala de tineret, care a ajuns în semifinalele EURO 2019, și despre de ce este mai greu ca naționala mare să aibă rezultate.  

La U21, n-a existat presiune. Nimeni nu credea în noi, nimeni nu ne băga în seamă. Nici măcar la turneul final n-a fost presiune. Când oamenii au văzut că am picat cu Anglia, Franța și Croația, ce presiune să mai fie?! Totuși, am crezut în noi și asta a făcut diferența. Când spuneam că vreau să câștig Euro, să știți că nu glumeam, nu exageram! 

La naționala mare e mereu presiune, mereu tensiune. Când știi ce e pe umerii tăi, e clar că pleci la drum cu frâna de mână trasă. Ușor-ușor, se va schimba situația și acolo, veți vedea! Totuși, trebuie răbdare. Mirel e un extraordinar motivator, un extraordinar antrenor, însă nu poate schimba totul într-un timp foarte scurt. Sper să-l ajutăm să treacă aceste două hopuri, apoi să facem un turneu final formidabil”, a declarat Ionuț Radu pentru Gazeta Sporturilor.

„Dacă m-ar suna impresarul să-mi spună că mă vor Guardiola, Mourinho și Zidane, efectiv n-aș ști ce să aleg. Aș pune numele acestor uriași într-un bol și aș trage la sorți" 
Ionuț Radu

VEZI ȘI:

Citește interviul PREMIUM acordat de Ionuț Radu în Italia:„Tată, sper că ești mândru de mine!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.