Liga 1

VIDEO FC Olt Scornicești, vedeta unui reportaj făcut de spanioli la 30 de ani de la Revoluție: „Nicolae Ceaușescu s-a încăpățânat ca satul lui să aibă echipă în prima ligă”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 28 decembrie 2019

Movistar, un post de televiziune spaniol, a reazliat un documentar despre FC Olt Scornicești, fosta echipă a lui Nicolae Ceaușescu. 

Intitulat „FC Olt, ultima urmă sportivă a lui Nicolae Ceaușescu”, documentarul prezintă imagini din prezent cu stadionul și interviuri cu Dumitru Dragomir, fost conducător al clubului, cu Marius Stan, fost jucător și actual antrenor el echipei din Liga 4, și Robert Gogot, actual președinte. 

„Echipa e din satul în care s-a născut Ceaușescu! De aici a venit percepția că FC Olt e echipa lui. Nici nu știa că se face stadionul. Nu avea nicio treabă”, spune Marius Stan. 

„Nu se implica la echipă. În trei ani, cât am fost eu acolo, l-am văzut de două ori” 
Dumitru Dragomir

„În mandatul lui, Nicolae Ceaușescu s-a încăpățânat ca satul lui să aibă echipă în prima ligă și așa s-a născut FC Olt. În doar patru ani, FC Olt a ajuns din liga a 5-a în prima ligă. Iar suspiciunea meciurilor aranjate a urmărit mereu echipa. Victoria cu 18-0 (n.r. cu Electrodul Slatina) rămâne o pagină neagră în istorie. 

După 30 de ani, stadionul a rămas ultima urmă din visul lui Ceaușescu. Ceea ce a fost cel mai modern complex din țară este acum în ruină. Vestiarele sunt ateliere de croitorie, iar birourile sunt acum apartamente”, notează ziariștii spanioli.  

CITEȘTE ȘI:

E mulțumit că a scăpat de Becali și FCSB: „Mă bucur că am făcut această alegere”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.