Liga 1

DINAMO // Măcar la imagine stau bine! Detalii neștiute despre cantonamentul „câinilor” din Spania

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 10 ianuarie 2020

Dinamo e aproape de încă un play-out, n-are bani să achite salariile, dar a fixat la literă programul pentru cantonamentul din Spania. 

Când e vorba de imagine, clubul din „Ștefan cel Mare” desenează brandul în culori vii, contrar a ceea ce arată pe teren echipa în ultimii ani. 

Dinamoviștii n-au habar când vor primi banii din restanțele salariale - „Sigur se vor plăti, nicio grijă, să nu vă fie gândul la finanțe, doar la fotbal!” este mesajul propagandistic transmis jucătorilor de conducere și de staff-ul tehnic -, dar au fixat în cele mai mici detalii programul de antrenamente. 

Și de interacțiune cu presa pentru a-i ține la curent pe suporteri cum decurge viața de cantonament la Benahavis, pe Costa del Sol. 

Sfertul de aur

Uhrin va avea zile cu două antrenamente zilnice, dimineața fizic, după-amiaza tactic, atunci când nu sunt programate cele patru amicale de pe tărâm iberic.

 Cehul a dorit ca jucătorii să vorbească doar în sesiuni organizate la panou, pentru a-i informa pe fani, numai în prima parte a zilei. 

Pentru ca apoi să aibă liniștea necesară pentru primul stagiu de pregătire pe care îl face cu „câinii”. Cu Eugen Neagoe a fost „la liber”, antrenamentele au fost deschise fără limită de oră, cehul este mult mai drastic. Doar 15 minute alocate pentru fiecare sesiune de pregătire, un sfert de oră maximum vorbește și jucătorul, înainte, la panou, în sala de conferințe.

Programul lui Dinamo din cantonamentul din Spania: 

Ziua liberă, un lux neinclus în program 

Neagoe, în vară, Uhrin, acum în iarnă, s-ar putea să aibă un punct în comun. Nu va fi nicio zi liberă pentru jucători! Asta e clar, ei vor sosi pe 13 ianuarie în Andaluzia, pleacă la București pe 23 ianuarie. Fotbaliștii vor avea un program încărcat în Spania, cu gândul la remontada, teoretic. 

Cel mult, cehul ar putea să-i lase liberi într-o după-amiază pe fotbaliștii săi, în funcție de gradul de intensitate al acumulărilor fizice. Dar Uhrin nu are în plan să-i scoată pe jucători la plajă, la Mediterana. Puerto Banus e la 15 kilometri, dar hotelul la care sunt cazați „câinii” are și zona de SPA de lux și două piscine. Pentru destindere, dacă vor avea parte de momente libere, jucătorii se pot relaxa pe terenul de golf

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.