Handbal

Tomas Ryde despre persoana care consideră că l-a sabotat: „Vrea să îşi recapete puterea şi influenţa asupra naţionalei” » Ce mesaj le-a dat jucătoarelor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 11 January 2020

Suedezul Tomas Ryde (59 de ani), fostul antrenor al echipei naționale de handbal a României, a criticat dur situația de la Federația Română de Handbal. 

Mai mult, Ryde s-a arătat și de modul în care i-a fost analizată prestația de la Campionatul Mondial de Handbal, pe care România l-a terminat pe locul 12. 

„Am venit cu Raportul de la Campionatul Mondial, pe care l-am dat tuturor antrenorilor şi conducătorilor federaţiei. Am întrebat daca l-au citit, nu au făcut-o. Aşadar, Cristina Vărzaru (n.a. secretarul general al FRH) a trebuit să citească rezumatul de trei pagini. Textul a descris puţin ce s-a întamplat la Campionatul Mondial, schimbările din componenţa echipei şi cum am crezut că vom merge mai departe cu echipa naţională.

Înainte de a discuta despre viitor, criticile au început să se înteţească. Bogdan Burcea (n.r. antrenor la SCM Craiova) a susţinut că am jucat defensiv în mai multe meciuri. Apoi, a început să mă critice Tadici. Că nu vorbesc şi limba română, că am fost prea liniştit...

A urmat o expunere de şapte minute, că sunt suedez şi că am pierdut cu Suedia, s-a spus că i-am oferit un loc în turneul preolimpic. Apoi, Bogdan Burcea a ridicat mâna şi a sugerat că România trebuie să schimbe antrenorul. A propus un vot, în care 11 dintre antrenori trebuiau să-şi exprime opţiunile. Şapte persoane au votat ca eu să plec.

Am fost condamnat, dar nu am spus nimic. Le-am transmis doar «Noroc în viitor, ştiţi ce responsabilitate aveţi. Asiguraţi-vă că bateţi Muntenegru!». Am zâmbit, am dat mana cu preşedintele Dedu, am părăsit încaperea şi am plecat cu un Uber la aeroport.

La scurt timp după întâlnire, în mass-media din Romania a apărut informaţia despre plecarea mea, un titlu a sugerat că eu as fi spus: «Nu veţi învinge Muntenegru!» Mai târziu, le-am scris jucatoarelor pe WhatsApp şi SMS şi le-am explicat că nu a fost adevărat şi că le doresc mult noroc. 

Tadici are contacte bune în presă şi cu ajutorul ei vrea să îşi recapete puterea şi influenţa asupra echipei naţionale. E vorba de politică. În Romania, handbalul si politicul sunt doua lucruri foarte bine împletite”, a declarat Ryde pentru handbollskanalen.se, citat de Libertatea.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.