Handbal

România - Kosovo 32-21 » Altă abordare, altă prestație!

Articol de Marian Ursescu  —  Saturday, 11 January 2020

”Tricolorii” au câștigat clar în fața naționalei Kosovo, care fusese egala Italiei în prima zi a turneului de la Benevento.

Jocul slab în fața Georgiei, câștigat aseară, de "tricolori", 29-24, a fost urmat azi de o prestație mult îmbunătățită în fața celor din Kosovo.

Reprezentativa pregătită de Rareș Fortuneanu și Adrian Petrea a intrat pe teren atenționată de faptul că adversarii făcuseră egal în fața Italiei, în prima zi a turneului de calificare. Jocul a curs într-un singur sens, cu românii impunând ritmul disputei. 

"Tricolorii" s-au apărat excelent, portarul Mihai Popescu a fost și el la înălțime, iar scorul pe tabelă a început să prindă contur. A fost 7-2, 10-4, 12-5 și 15-7 la pauză. Demis Grigoraș a fost iar de serviciu la aruncările de la distanță, pivotul Marius Mocanu a fost și el imposibil de oprit, iar pe extremă, Alex Asoltanei a arătat multă siguranță.

În partea a doua, românii au schimbat liniile. Tudor Botea a marcat și el la foc automat din aruncări de la distanță, secondat de Javier Humet. Jocul României a arătat multă siguranță, prestația fiind mai aproape de aceea a unei echipe care visează să se califice din nou la un Campionat Mondial după o pauză de 10 ani.

S-a terminat 32-21, dar partida decisivă pentru calificarea în play-off-ul Mondialului de anul viitor se va juca azi, de la ora 19:00, contra Italiei.

Au marcat pentru România, în fața Kosovo: Asoltanei 6, Botea 6, Mocanu 4, D. Grigoraș 4, Humet 4, G. Bujor 2, Căbuț 2, Dumitriu 2, Fenici 1, Thalmaier 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.