Liga 1

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA // VIDEO EXCLUSIV Astra caută backup pentru Denis Alibec: „Am văzut 40 de atacanți” » Ce spune Bogdan Andone despre transfer

Articol de Vlad Nedelea, Alexandru Grigore  —  duminică, 12 ianuarie 2020

ASTRA. Bogdan Andone știe, în mare, lotul pe care se va baza în a doua parte a campionatului. Marea dilemă e legată de omul care să-i creeze concurență lui Denis Alibec. Președintele Dani Coman lucrează de zor la această problemă. Se caută totuși și un fundaș central. 

Lotul Astrei s-a completat ieri cu sosirile lui Gabi Tamaș, ajuns după o vacanță prelungită, și Seto Takayuki, japonezul care s-a întors la formația pe care a reprezentat-o o bună parte din carieră. Practic, pentru giurgiuveni, locul 2 în acest moment în Liga 1, lucrurile se pun la punct destul de devreme. Bogdan Andone și Dani Coman sunt mulțumiți de cum arată lotul pe care-l vor avea la dispoziție pentru următoarele luni. Mai este o singură dilemă, atacantul numărul 2 al echipei, cel care să-l înlocuiască pe Denis Alibec dacă va fi nevoie. 

Unii prea scumpi, alții nu-i încântă  

Am urmărit vreo 40 de atacanți și încă mai urmăresc. Cei ce ne plac nouă sunt prea scumpi, vor salarii de 20.000-25.000 de euro, cei de care ne putem atinge nu-s chiar ce ne dorim. Așa că mai așteptăm, sper să luăm cea mai bună variantă", a explicat Dani Coman pentru GSP la antrenamentul de ieri. La această oră, Astra nu-l are decât pe Alibec în pole-position, asta după ce Oumare Tounkara și-a reziliat contractul. Francezul de 29 de ani, care a trecut în cariera sa pe la Sunderland, nu s-a adaptat în România și a plecat liber de contract. 

Bogdan Andone cere și un stoper 

„Cred că mai avem nevoie de un atacant și un fundaș central. Astea-s pozițile pe care se caută acum jucători. Sper să găsim. Dar vom lua doar jucători care ne pot ajuta, nu unii care doar să ne mărească lotul. Dacă va fi să luăm jucători pe cele două poziții, va fi cam finalul campaniei de achiziții”, a explicat Bogdan Andone.  

Practic, pe lângă un atacant, tehnicianul Astrei este cu ochii și pe un stoper, iar pe listă ar putea fi Cristi Săpunaru, un jucător pe care Ioan Niculae îl vrea, i-a și făcut o ofertă foarte bună. „Săpunaru e un jucător de valoare, cu experiență, care ar face față la orice echipă de top din campionat. Să vedem ce posibilități avem. Rămâne de văzut, nu avem nicio garanție că va veni. Avem nevoie de un fundaș central, ca să ne echilibrăm”. 
 

Nu se gândesc la titlu 

Astra a fost, fără îndoială, revelația primei părți din Liga 1. După venirea lui Bogdan Andone echipa a legat o serie fantastică de victorii, care a adus fosta campioană a României în postura de candidată la titlu. Antrenorul calmează euforia creată în jurul echipei și așteaptă rezolvarea problemelor, inclusiv cea legată de cele 3 puncte pierdute: „Nu suntem una dintre favoritele la titlu. Nu e nicio presiune. Vom lua fiecare meci în parte. Să vedem ce se va întâmpla și cu cele 3 puncte care ni s-au luat. Primul pas e intrarea în play-off. Iar apoi încercăm să fim între primele 3. Dacă se poate mai mult, noi vom încerca maximum posibil”. 

Rămân Constantin Budescu și Denis Alibec? 

Denis Alibec și-a anunțat public dorința de a pleca iarna asta de la Astra, în timp ce pentru Budescu curg ofertele. Bogdan Andone e pregătit de orice, însă nu ascunde că și i-ar dori pe cei doi măcar până-n vară: „Sunt doi jucători de lot național, de valoare și cu cifre foarte bune. În funcție de oferte e posibil să plece.  

Denis chiar își dorește să plece. E un jucător extrem de important pentru noi. Pentru el m-aș bucura să plece într-un campionat puternic. Merită, se antrenează exemplar, are calitate foarte bună. Cu siguranță ar face față. Dar pentru noi mi-aș dori să rămână, să ne ajute până la vară”. 

Citește și:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.