Liga 1

FCSB // Harlem Gnohere, spre Egipt » Culisele transferului și jocurile minții încercate de Gigi Becali

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu, Costin Ștucan  —  luni, 13 ianuarie 2020

FCSB a plecat în cantonament fără Harlem Gnohere (31 de ani), al cărui transfer e sigur.

Becali anunță că-l dă în Arabia Saudită cu două milioane de euro, dar negociază, în realitate, cu Al Ahly Cairo pentru mai puțin de jumătate din suma pe care a pronunțat-o. 

Becali a vorbit serios, chiar renunță la Gnohere și rămâne fără vreun vârf adevărat în lot. Celălalt nouar, Ioan Hora, fusese deja cedat la Gaz Metan, "Bizonul" a dispărut și el din lot. 

Echipa a plecat ieri în Marbella pentru pregătirea ultimei părți a sezonului și francezul a rămas acasă pentru negocierile finale privind transferul său în alt campionat. 

Gnohere devenise rezervă 

Gigi pretinde că poate să ia două milioane de euro din Arabia Saudită, însă există tratative concrete cu liderul din Egipt, Al Ahly Cairo, un club căruia roș-albaștrii i-au cerut 800.000 de euro în schimbul lui Gnohere. 

Suma ar fi, oricum, una importantă pentru un fotbalist de 31 de ani aflat în ultimele șase luni din contractul cu FCSB și al cărui randament a tot scăzut în ultima vreme.

"Bizonul" parcurge cel mai slab sezon de când a ajuns în România, a bifat doar 5 meciuri ca titular în campionat. A jucat puțin și din cauza problemelor medicale, și din pricina kilogramelor în plus. Staff-ul l-a scos din lot de câteva ori din cauza greutății exagerate, l-a amenințat cu amenzi, și tot nu l-a convins să scape de surplus. 

Plusează Gigi Becali pentru Adrian Petre? 

Becali explicase că antrenorului Vintilă oricum nu i-ar trebui un vârf specializat, din moment ce el are de gând să-i folosească pe Man și pe Coman în atac. "Dar poate o să mai aduc un atacant", a mai spus patronul clubului. Ținta pe care a tot încercat s-o atingă e Adrian Petre, vârful naționalei de tineret, aflat acum la Esbjerg.  

Petre are 21 de ani și suferă în Danemarca la fel ca Gnohere la FCSB. A jucat numai nouă meciuri ca titular în acest sezon și a înscris trei goluri. Începutul lui la Esbjerg fusese încurajator, jucase mult și în prima stagiune, și în următoarea. În al treilea sezon a devenit o rezervă. Fiindcă i s-a degradat statutul din Danemarca, Adi ar fi mai ușor de repatriat, momentul poate fi unul favorabil pentru Gigi.

Mircea Rednic: "Mă bucur că pleacă" 

Pentru transferul lui Gnohere e fericit și Mircea Rednic, antrenorul care l-a adus în România, la Dinamo: "L-aș vedea în Emirate sau în Arabia Saudită. Mă bucur pentru transfer, va fi o afacere bună și pentru el, și pentru FCSB". Rednic l-a adus în Ștefan cel Mare în 2015, de la Mons. 

"Bizonul" semnase inițial cu Petrolul, dar patronul Dan Capră i-a reziliat contractul din cauza kilogramelor în plus. Atacantul avea atunci peste o sută de kilograme! Valentin Sinescu, antrenor aflat în staff-ul Petrolului în acel moment, l-a sfăutit pe Capră să renunțe la "gras": 

"Dacă ăsta dă vreun gol în prima ligă, eu îmi ard carnetul de antrenor!". Gnohere a adunat 41 de goluri în Liga 1, iar Sinescu a devenit profesor în școala de antrenori a Federației. 

Profitul: 550.000 € 

Harlem Gnohere constituie o afacere bună pentru Becali, chiar dacă suma de 800.000 de euro, prețul pe care i-l cere lui Al Ahly, nu e impresionantă. Gigi l-a cumpărat de la Dinamo la începutul lui 2017 cu 250.000 €. 

"Câinii" s-au păcălit atunci, au refuzat o propunere cu mult mai mare a lui Becali, 800.000 €, și apoi au vândut jucătorul ieftin, după ce intraseră în conflict cu el și îl trimiseseră și pe la echipa a doua. Dinamo a procedat la fel și în "afacerea Nistor", și-a vândut căpitanul la Craiova cu 260.000 € la un an după ce refuzase un milion de euro de la Becali pentru mijlocașul ofensiv. 

Negoiță a vândut încontinuu în pierdere, pe sumele cele mai mici care i-au fost prezentate, Becali obține un profit semnificativ chiar și cu un atacant de 31 de ani aflat într-o criză de formă.

VIDEO // Anamaria Prodan, detalii de ultim moment despre transfer: „80% lucrurile sunt rezolvate”

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.