Tenis

SIMONA HALEP - AJLA TOMLJANOVIC 6-4, 7-5 // FOTO + VIDEO Simona Halep, start pozitiv în 2020: victorie în minimum de seturi + cu cine va juca în sferturi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 14 ianuarie 2020

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Adelaide, după victoria în două seturi reușită în fața australiencei Ajla Tomljanovic (52 WTA, 26 de ani), scor 6-4, 7-5, după o oră și 38 de minute de joc.  

  • Simona Halep va juca în sferturi împotriva învingătoarei partidei dintre Aryna Sabalenka (12 WTA) și Bernarda Pera (70 WTA). Următorul meci al jucătoarei noastre va avea loc joi. 

Halep a fost jucătoarea mai agresivă în primul set. Românca și-a arătat intențiile agresive încă din startul partidei, încercând să imprime adâncime loviturilor sale. Stilul ofensiv al Simonei a incomodat-o pe Tomljanovic, care a greșit în momentele în care s-a aflat sub presiune. 

Primul break reușit de Simona a venit la scorul de 2-1, Halep reușind un passing marcă înregistrată care i-a facilitat misiunea din set. La 5-3, Halep și-a pierdut serviciul, a arătat unele momente de irascibilitate, dar s-a regrupat și a făcut break la 5-4, adjudecându-și primul set în 42 de minute.  

Simona Halep, victorioasă într-un set secund extrem de echilibrat

Setul secund a început foarte bine pentru Halep, care s-a distanțat rapid la 2-0. Australianca n-a abandonat însă lupta și a reușit să echilibreze soarta manșei.

În următoarele momente din meci, Halep și Tomljanovic și-au menținut serviciul, iar soarta setului s-a scris în prelungiri. Românca a condus cu 6-5, a pus presiune pe Tomljanovic, iar eforturile jucătoarei noastre au dat roade, reușind să facă break-ul ce s-a dovedit a fi decisiv. 

FINAL | Simona Halep - Ajla Tomljanovic 6-4, 7-5

7-5, Break, Set, Meci Halep: Simona revine de la 0-30, se impune pe propriul serviciu și obține calificarea în sferturile de finală!

6-5, Game Halep: Simona continuă să servească la parametri buni și preia din nou conducerea, punând-o pe Tomljanovic în postura de a servi încă o dată pentru a rămâne în partidă. 

5-5, Game Tomljanovic: Australianca se impune la zero pe propriul serviciu, iar soarta setului secund va fi decisă în preungiri. 

5-4, Game Halep: Simona își face serviciul cu mici emoții. Deși Halep a condus cu 40-0, australianca a câștigat două puncte consecutive, însă a greșit apoi cu forehand-ul. Tomjlanovic va servi imediat pentru a rămâne în meci. În pauză, Darren Cahill și-a făcut din nou apariția pe teren. „Zâmbește, e abia primul meci al anului, nu trebuia să te aștepți la ceva ușor. Nu-ți mai asuma riscuri majore încă de la primele mingi, încearcă să rămâi cu ea în schimburi pe mediană, iar apoi, dacă poți, încearcă să ataci decisiv”, i-a transmis australianul. 

4-4, Game Tomljanovic: Australianca își menține serviciul după un game pe care l-a controlat în totalitate. Echilibrul domnește în acest set secund. 

4-3, Game Halep: Deși pare că nu e la cel mai bun nivel din punct de vedere fizic, Simona face un game solid pe propriul serviciu și se apropie la doar două game-uri de câștigarea partidei. 

3-3, Game Tomljanovic: Jucătoarea din Australia își face serviciul după un nou game echilibrat. Tomljanovic a încheiat game-ul cu o scurtă de efect, la care Simona n-a schițat niciun gest. 

3-2, Game Halep: Simona supraviețuiește unui test teribil pe propriul serviciu, în care românca a fost nevoită să salveze trei mingi de break ale lui Tomljanovic. Jucătoarea noastră a avut noroc, australianca ratând una dintre șansele de break dintr-o poziție ideală. Simona rezistă, însă, și revine în avantaj.

2-2, Game Tomljanovic: Game echilibrat, câștigat până la urmă de Tomljanovic la avantaje. Australianca revine de la 0-2 și egalează. 

2-1, Break Tomljanovic: Simona nu izbutește să-și consolideze avantajul. Halep s-a văzut condusă cu 0-40, a salvat primele două mingi de break, dar a cedat la cea de-a treia. Australianca revine în secvența secundă.  

2-0, Break Halep: Fără să se întrebuințeze prea mult, Simona reușește break-ul! Halep a așteptat greșeala adversarei sale, care a venit la chiar prima minge de break procurată de româncă în setul secund. 

1-0, Game Halep: Simona evită complicațiile și își face serviciul la 30, debutând cu dreptul în setul secund

⇒  Începe setul secund, cu Simona Halep la serviciu!

  • foto: Guliver/Getty Images

6-4, Break, Set Halep: Simona Halep revine de la 0-30 pe serviciul adversarei, lasă în urmă momentele anterioare de nervozitate și face break-ul care o ajută să-și adjudece primul set, ajutată și de erorile neforțate ale lui Tomljanovic. 

5-4, Break Tomljanovic: Halep nu reușește să închidă setul, iar australianca reușește primul break al partidei într-un moment deosebit de important. Simona a făcut greșeli pe care nu le-am văzut în startul meciului, ratând șansa de a-și adjudeca manșa inaugurală a partidei. În pauză, Darren Cahill și-a făcut pentru prima oară apariția pe teren.

5-3, Game Tomljanovic: Australianca își face serviciul la 30 și se apropie din nou la două game-uri de Simona. Halep va servi în momentele imediat următoare pentru a închide prima manșă

5-2, Game Halep: Simona întâmpină un game complicat, pe care și-l adejudecă însă în prelungiri. Tomjlanovic a opus mai multă rezistență la retur, dar Halep a rămas concentrată și a jucat cu multă încredere în momentele de echilibru. La 30-30, Simona a fost avertizată de arbitru pentru că a întârziat la serviciu

4-2, Game Tomljanovic: Deși Halep a continuat să fie agresivă, Tomljanovic rezistă și își face serviciul, punctând pentru prima oară pe tabelă după 3 game-uri consecutive reușite de Simona. 

4-1, Game Halep: Simona își consolidează avantajul după un game câștigat la 30 pe propriul serviciu. Tomljanovic nu-și calibrează bine loviturile și continuă să producă foarte multe erori neforțate. 

3-1, Break Halep: Simona se distanțează în meci, reușind să se impună pe serviciul lui Tomjlanovic după ce a profitat și de mai multe erori neforțate ale australiencei. Halep a dictat ritmul punctelor și imprimat multă lungime mingilor sale, forțându-și adversara să greșească. Românca și-a adjudecat game-ul după un passing shot superb, venit după cel mai lung schimb al partidei. 

2-1, Game Halep: Jucătoarea română preia din nou avantajul, la capătul unui game câștigat la 15. Cele două sunt încă în căutarea ritmului, iar greșelile neforțate predomină deocamdată.

1-1, Game Tomljanovic: Adversara Simonei contracarează cu un game excelent, câștigat la zero. Tomljanovic a preluat inițiativa în puncte și a obligat-o pe româncă să greșească.

1-0, Game Halep: Simona începe bine meciul și își face serviciul fără mari emoții. Jucătoarea noastră a venit la fileu, a încercat să servească variat și a beneficiat și de două erori neforțate ale australiencei.

⇒ A început partida, cu Simona Halep la serviciu!

Halep și Tomljanovic au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp! Tomljanovic a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.