Liga 1

CRAIOVA // Oltenii, sabotați din interior! 12 jucători au fost dezamăgitori în tur

Articol de Aurelian Botezatu  —  Tuesday, 14 January 2020

Nu mai puțin de 11 jucători de la care cei de la Craiova așteptau mult, plus căpitanul Nicușor Bancu, au clacat în prima parte a campionatului.

Printre favoritele la titlu în debutul sezonului, alături de CFR și de FCSB, Craiova mai degrabă a dezamăgit în prima parte a campionatului. Învinsă pe linie de contracandidate, ținută în șah până și de formații fără pretenții, precum Sepsi, Chindia sau Clinceni, ultimele două la primul sezon în Liga 1, echipa-fanion a Băniei s-a văzut părăsită în debutul lui 2020 și de antrenorul Victor Pițurcă. Explicația pasului înapoi făcut de Piți: „N-avem șanse la titlu nici 10-20 la sută. Iar eu nu stau să mă bată Becali”. 

Victor Pițurcă S-a zbătut în van 

Fostul selecționer s-a zbătut, a încercat diferite formule, diverși jucători. Degeaba. Așa cum arată și o analiză a Gazetei Sporturilor, cu excepția câtorva nume, Mihăilă (16 meciuri/6,05 media notelor GSP), Bărbuț (16/6,05) și Martici (10/6,20), restul jucătorilor de la care așteptările erau mari nu s-au ridicat nici pe departe la nivelul unei pretendente la titlu. 
 

4 e loculpe care-l ocupă Craiova în clasament, la 7 puncte de liderul CFR. Are al 6-lea cel mai bun atac din L1 (31 goluri înscrise) și a 4-a cea mai bună apărare (22 goluri încasate)

Apărătorii, cei mai mulți 

O echipă întreagă și Nicușor Bancu, tocmai el, căpitanul!, au o medie a notelor GSP sub 6. Ceea ce înseamnă mediocritate. Cei mai mulți sunt fundașii, 5 la număr, și mai ales "centralii". Cu Tiago Ferreira și Stephane Acka catastrofali în anumite partide, ce i-au costat pe olteni puncte. 

Atacanții sunt și ei bine reprezentați, de patru jucători, dintre care Fortes și Alex Ioniță au medii ale notelor GSP chiar sub 5! Primul a zburat deja din lot, cu destinația Maroc, în timp ce Ioniță și Zakarici și-au făcut și ei bagajele. 
Ivan, dezamăgire maximă 

Rămâne în schimb Andrei Ivan, care n-a dat randamentul scontat ca extremă stânga, postul său preferat, și cu atât mai puțin ca vârf. E de departe cea mai mare dezamăgire, în condițiile în care finanțatorul Mihai Rotaru a scos din buzunar 1,5 milioane de euro pentru a-l repatria de la FK Krasnodar, iar răsplata de până acum a constat în doar două goluri!  

Falimentele Craiovei 

Excepțiile Alexandru Cicâldău și Mihai Bălașa 


Alex Cicâldău (20/5,99) și Cristi Bălașa (15/5,40) au și ei medii ale notelor GSP sub 6. Însă primul are scuza, obiectivă, de a fi beneficiat de-o vacanță de vară prea scurtă pentru a se regenera după participarea la CE U21. Ceea ce i-a afectat randamentul. În ceea ce-l privește pe Bălașa, apărătorul s-a transferat de la FCSB la Craiova în plin sezon și i-a luat ceva timp pentru a se integra.  

CANTONAMENT CRAIOVA » PAPURĂ A DAT MILITĂRIA JOS DIN POD ÎN CANTONAMENT: "DORMI PE TINE!"

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.