Nationala

VIDEO // EXCLUSIV Basarab Panduru explică de ce FRF l-a ales pe Mirel Rădoi: „Să fie ieftin și la îndemână”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 15 ianuarie 2020

Barasab Panduru (49 de ani) - fostul mijlocaș de la Steaua, Benfica și Porto - a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, care se difuzează în fiecare miercuri de la ora 20:00 pe GSP.RO.

Fostul internațional a comentat alegerea Federației Române de Fotbal de a-l numi pe Mirel Rădoi selecționerul echipei naționale.

„Nu trebuie să fiu pro sau rezervat în ceea ce privește numirea lui Rădoi. Când ești expert de televiziune trebuie să-ți spui părerea. Să vezi și să alegi cea mai bună soluție. Eu tot timpul am spus că Mircea Lucescu trebuia să fie numărul 1. A fost selecționer, avea un mare avantaj, o mare experiență. Iar noi aveam nevoie de un selecționer pentru trei, șapte, zece zile”, a declarat Panduru.

Basarab Panduru: „După Mircea Lucescu, FRF trebuia să se gândească la Hagi, Petrescu și Reghecampf”

„Trebuie să știi cum să gestionezi lucrurile, ce echipă să faci, cum să procedezi să câștigi un meci. După care erau Hagi, Petrescu, Reghecampf. Erau mai mulți antrenori pe această listă, dar ei l-au ales pe Rădoi. Țin la el și l-am cunoscut, dar cred că e un pic prea devreme. Însă Federația a considerat că este numărul unu.

Nu cred că banii trebuie să fie principalul criteriu. Să fie ieftin, să fie la îndemână. El trebuie să fie bun și să ducă echipa la Campionatul European, chiar dacă dintr-o situație foarte grea. În plus, nu că este și cel mai tânăr antrenor, dar are cele mai puține jocuri oficiale. După ce epuizai toate variantele ca antrenor, abia atunci te duceai la Rădoi. Dar probabil nimeni n-a vrut să vină într-o situație dificilă”, a mai spus Pandi.

„Oricum, noi nu avem nicio garanție că ne-am califica, indiferent de cine ar fi venit. Trebuia să facem tot posibilul să aducem un antrenor cu experiență care să poată să scoată tot ce se poate scoate” - Basarab Panduru

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU PANDURU

vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.