Campionate

Transfer ratat în România, erou în Portugalia! Un fost jucător de la CFR Cluj și-a calificat echipa în semifinalele Cupei cu un gol în prelungiri

Articol de Răzvan Luţac  —  vineri, 17 ianuarie 2020

Australianul Anthony Carter, care în România a jucat la CFR Cluj și Sănătatea Cluj, în Liga 3, a calificat-o pe Academico Viseu (L2) în semifinalele Cupei Portugaliei, 1-0 împotriva lui Canelas 2010 (L3).

N-a avut succes în România, unde, deși adus de CFR Cluj, n-a prins decât 81 de minute în 5 meciuri pentru campioană. Pentru a juca, echipa din Gruia l-a împrumutat, în 2014, la concitadina Sănătatea.

E vorba de australianul Anthony Carter. Adus în 2012 în România, vârful născut la Melbourne, ajuns la 25 de ani, a plecat acum 4 ani din țară cu destinația Portugalia. Întâi Trofense, apoi Benfica B, ambele echipe din ligile inferioare portugheze.

Cum n-a avut șansa de a prinde lotul echipei mari la Benfica, atacantul s-a transferat la Academico Viseu, în liga secundă. Nu îi merge strălucit în campionat, unde a marcat de doar 3 ori, echipa fiind pe locul 10, însă se descurcă de minune în Cupă.

Aseară, în sfertul de finală contra unei alte echipe dintr-o ligă inferioară (Canelas 2010, liga a 3-a), a intrat pe teren în minutul 81. Peste alte 10, în prelungiri, a marcat unicul gol al partidei, cel care a dus echipa de "B" într-o semifinală de vis, contra lui Porto.

Cealaltă semifinală se dispută între două echipe din prima ligă, Famalicao și Benfica.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.