Liga 1

DINAMO // EXCLUSIV Dario Bonetti despre cumpărarea clubului: „Banii sunt ultima problemă a investitorilor” + mesaj direct pentru Ionuț Negoiță: „Vinzi sau nu?”

Articol de Sebastian Culea  —  sâmbătă, 18 ianuarie 2020

Mai mulți investitori italieni sunt gata să cumpere Dinamo, însă oficialii alb-roșiilor refuză să coopereze.

Fostul antrenor al „câinilor", Dario Bonetti, 58 de ani, a reușit să convingă un grup de investitori italieni să preia Dinamo: deși oamenii de afaceri și-au exprimat interesul printr-o scrisoare trimisă către club, se pare că oficialii din „Ștefan cel Mare” au decis să ignore afacerea și să refuze să participe la discuții. Timp de două luni, nimeni de la club nu a fost în stare să formuleze un răspuns: italienii au cerut doar situația financiară a clubului.

Dario Bonetti, mesaj pentru Ionuț Negoiță: „Vinzi sau nu?”

GSP.ro l-a contactat azi pe Dario Bonetti pentru a explica dedesubturile afacerii.

- Domnule Bonetti, cum ați ajuns mediatorul acestei posibile afaceri?
- Chiar dacă am părăsit de mult peisajul, n-am putut fi indiferent față de fotbalul românesc și, în primul rând, față de Dinamo. M-am hotărât că e nevoie să-mi fac datoria de dinamovist și să încerc să ajut.

- Cine sunt acești italieni?
- E vorba de un grup format din mai mulți indivizi care investesc în fotbalul italian. Un grup extrem de serios, din Bergamo, în care am foarte mare încredere, dar nu aș vrea să le dezvălui identitatea. Tot ce pot să spun e că banii sunt ultima lor problemă: tot ce au vrut să afle din partea oficialilor dinamoviști e situația financiară a clubului. Atunci când achiziționezi un club și pornești o afacere, trebuie să cunoști cu ce dileme te lupți, cu ce datorii.

- Cum i-ați convins pe aceștia să-și dorească să cumpere Dinamo?
- Păi, nu a fost greu deloc. Le-am prezentat ce înseamnă Dinamo pentru fotbalul românesc, că până la urmă e un brand - chiar european aș putea zice! Le-am vorbit despre club și despre suporteri. E clar că Dinamo, având în vedere istoria și performanțele, e o echipă care poate oferi multe și ar fi o mare dezamăgire pentru toată lumea ca un astfel de club să se piardă.

- Înțeleg că a fost vorba de o scrisoare trimisă la club. S-au mai încercat și alte căi de comunicare?
- Da, am vorbit personal cu avocatul lui Negoiță, Valentin Gheorghiță, căruia i-am spus toată povestea. Chiar și așa, cred că e posibil ca vestea interesului acestui grup de investitori să nici nu fi ajuns la urechile patronului. În urma discuțiilor cu avocatul, n-am mai primit niciun semn din partea clubului. 

- De ce nu vorbiți direct cu patronul?
- Păi, asta urmează să fac - dacă vrea să-mi răspundă! O să-ncerc să-l contactez zilele astea. Înțeleg că sunt și alți oameni interesați de club. Oricum, Negoiță are numărul meu, dacă își dorește cu adevărat să vândă. După cum spuneam, banii sunt ultima problemă a acestor investitori. Trebuie doar să știu clar, vinzi sau nu? Pentru că, aparent, oficialii dinamoviști nu par convinși de acest lucru, altfel ar fi avut un răspuns la solicitarea noastră. Eu am încredere în acești oameni, și mi-aș dori ca Negoiță să aibă încredere în mine, pentru că așa putem salva Dinamo.

CANTONAMENT DINAMO » Valentin Lazăr, mijlocaș Dinamo: „Obiectivul primordial este cupa”

vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.