Tenis

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // John McEnroe laudă schimbarea masivă făcută de Simona Halep: „A crescut mult! A învățat să facă asta și de aceea are 2 Grand Slam-uri”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 19 ianuarie 2020

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) i-a atras atenția lui John McEnroe înainte de Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. 

  • Simona Halep (28 ani, locul 4 WTA), va debuta la Australian Open marți, 21 ianuarie, împotriva lui Jennifer Brady (24 de ani, locul 49 WTA). Organizatorii încă nu au anunțat ora de start a meciului. 

Americanul John McEnroe (60 de ani), câștigător a 7 turnee de Grand Slam, a vorbit despre Simona Halep și a remarcat transformarea la nivel psihic pe care a făcut-o datorită lui Darren Cahill. 

Simona Halep lăudată de John McEnroe

„Parteneriatul dintre Simona Halep și Darren Cahill a fost unul prolific. Lucrează iar împreună și asta e foarte important pentru ea.  Problema ei nu e sub nicio formă una fizică. Cred că are nevoie să se simtă confortabil mental. La nivel psihic a avut niște minusuri, dar Darren o echilibrează. Cred că prezența lui o va ajuta foarte mult.  

Când câștigi un turneu mare crezi mult mai mult în tine. În plus, Halep a învățat să nu lase negativitatea să îi mai stea în cale, așa cum se întâmpla în trecut. Nu știu cât de mult o costă să se enerveze, dar e dificil să mai evoluezi la nivelul maxim în momentele în care mintea e ocupată cu gânduri negative. Aici a ajutat-o Cahill foarte mult și de aceea e multiplă câștigătoare de Grand Slam.

Pentru a ajunge la acest nivel trebuie să fii capabil să îți pui mintea în direcția corectă. Așa poți juca fiecare punct cu aceeași intensitate, indiferent de scor. Asta a început ea să facă. Jocul nu i s-a schimbat foarte mult, nu cred că e la un alt nivel din punct de vedere al loviturilor. 

Toți jucătorii încearcă să își îmbunătățescă jocul, dar uită de multe ori de parte mentală. Aici a crescut mult Simona! A învățat să fie mult mai relaxată în momentele importante. Acum poate să gestioneze mult mai bine situațiile tensionate din partidele mari”, a declarat McEnroe pentru Eurosport.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.