Campionate

BARCELONA - GRANADA 1-0 // Lionel Messi, antidot pentru criză! Analiză după debutul lui Quique Setién pe Camp Nou

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 20 ianuarie 2020

BARCELONA - GRANADA 1-0 // Era Quique Setién începe cu un succes în surdină, rezolvat după un şir interminabil de pase tot de o sclipire a căpitanului Lionel Messi. La 0-0, oaspeţii au avut o bară şi un "roşu" nedrept.

Antrenor nou, un alt stil, parcă mai obsedat de posesie şi pase, şi începutul erei post-Valverde, dar acelaşi vechi etern câştigător. Messi l-a făcut pe Quique Setién al treilea tehnician blaugrana care începe victorios mandatul cu gol iscălit de argentinian

Barcelona s-a revanşat (1-0) pentru eşecul din tur cu Granada, însă probabil că Setién s-a întors acasă supărat pentru că prestaţia campioanei e departe de ce-aşteptau fanii. Succesul în al 500-lea meci al carierei a venit chinuit şi târziu, după una din puţinele faze colective reuşite.

Suferinţă fără Luis Suárez 

În lipsa vârfului de careu Suárez, cu un sistem în care Ansu Fati şi Griezmann au fost extremele care l-au încadrat pe Leo 9 fals şi cu o apărare în trei pe faza de construcţie, Barça s-a descurcat greu cu presingul andaluz. 

Abia după ce oaspeţii au ratat o imensă ocazie la 0-0, bară Eteki, şi au rămas în inferioritate, cu un al doilea cartonaş greşit acordat de Pizarro Gómez lui Germán ("Fault la Messi, dar fără avertisment!", a spus pentru AS Itturalde González), iar Quique l-a introdus pe Puig, autorul recuperării, a venit verdictul. 

"Puricele" a capitalizat assistul lui Vidal cu călcâiul şi a recuperat poziţia de lider acaparată doar pentru o noapte de Real. Este şi coşmarul Granadei, a 12-a reuşită duminică, la fel câte avea Cristiano Ronaldo. 

"Vântul şi terenul uscat ne-au afectat circulaţia balonului, totuşi am văzut multe lucruri pe care le vreau la echipă, mai ales pe faza de recuperare. Am deţinut controlul, dar am tras prea puţin la poartă" 
"Ceea ce-a reuşit Messi face de-o viaţă. Astfel de mecuri fără inspiraţie sunt rezolvate la final de o fază de geniu, la care a contribuit şi Arturo. Când apare Leo, rata de succes e foarte ridicată"  - Quique Setién, antrenor Barcelona

16 anila rând cu gol marcat are Messi în LaLiga, record în Spania. Doar Cristiano Ronaldo (18), Pazzini şi Briand (17) au serii mai lungi în Top 5 campionate ale Europei

1005 pasea dat Barça duminică, 921 au fost reuşite. Doar de două ori cu Levante, 1046 în 2011 şi 1035 în 2012 a avut mai multe. Posesia a fost 82,6%, a treia în top după 86,57% cu Inter şi 84% cu Levante

250 de goluria înscris Leo Messi în campionat pe Camp Nou. Spre comparaţie, Cristiano a reuşit 178 pe Santiago Bernabeu

50 de goluria marcat Barca în LaLiga. A şasea echipă în Top 5 campionate Europa atingând acest prag în acest sezon, după Man. (64), Liverpool (52), Leipzig (51), Bayern (50) şi PSG (50)

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.