Tenis

AUSTRALIAN OPEN 2020 // FOTO + VIDEO 8 momente notabile din ziua a doua de la Australian Open: surprize, reveniri, râsete și emoții

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 21 ianuarie 2020

Australian Open a continuat marți, cea de-a doua zi de concurs de la Melbourne fiind una maraton, în care s-au disputat și mai multe partide amânate luni din cauza ploii. 

Mai jos sunt 8 momente notabile petrecute marți în Australia: 

1. Ziua faptelor bune pentru o Australie în flăcări. Alexander Zverev l-a învins în minimum de seturi pe Marco Cecchinato, 6-4, 7-6, 6-3, iar la final a anunțat că va dona 10.000 de dolari pentru fiecare victorie pe care o va înregistra la Melbourne. Dacă va câștiga turneul, Zverev a promis că își va dona întreg premiul.

4,12 milioane de dolari australienieste premiul pentru câștigătorii turneelor de simplu de la Australian Open

Tot marți, John McEnroe a anunțat că va dona câte 1.000 de dolari pentru fiecare set câștigat de Nick Kyrgios în turneu. Australianul l-a învins în primul tur pe italianul Lorenzo Sonego, scor 6-2, 7-6, 7-6. 

2.  Rafael Nadal, liderul din clasamentul ATP, a debutat cu victorie la Melbourne. Ibericul l-a învins pe bolivianul Hugo Dellien, scor 6-2, 6-3, 6-0, iar la final a fost protagonistul unui interviu savuros realizat de Jim Courier. 

„Rafa, ai avut un 2019 fantastic, ai câștigat la Roland Garros, la US Open, ai câștigat Cupa Davis și ai terminat anul pe primul loc. Care e cea mai frumoasă amintire?” Fără să stea pe gânduri, Nadal a glumit cu fostul tenismen american: „Nunta mea. Soția mea e în tribune, așa că trebuie să am grijă ce zic” 

3. Cine n-are bătrâni să-și cumpere! Ivo Karlovic (40 de ani) s-a calificat în turul următor după o victorie în trei seturi izbutită în fața canadianului Vasek Pospisil, jucător cu 11 ani mai tânăr, scor 7-6, 6-4, 7-5.

4. Revenirea zilei. Într-un meci început luni, dar amânat pentru marți din cauza ploii, italianul Fabio Fognini a revenit de la 0-2 la seturi și l-a învins în decisiv pe uriașul american de 2.11 m. Reilly Opelka, scor 3-6, 6-7, 6-4, 6-3, 7-6.  

5. Cele mai emoționante declarații. Jo-Wilfried Tsonga continuă să sufere din cauza accidentărilor. Francezul a abandonat în meciul cu „localnicul” Alexei Popyrin, însă australianul de 20 de ani nu s-a putut bucura de calificare: „Niciodată nu m-am simțit așa după un meci. Tsonga a fost favoritul meu în copilărie. În 2008, când a făcut finala aici, săream ca un nebun prin camera mea. E dureros să-l văd rănit și să-l văd suferind”. 

Finalistul din 2008 s-a retras din meci la scorul de 7-6, 2-6, 1-6, din cauza unor dureri la spate. 

6. Surpriza zilei. Ajuns în „bezna” clasamentului ATP, pe locul 256, rebelul Ernests Gulbis (31 de ani, fost număr 10 mondial), l-a trimis acasă pe canadianul Félix Auger-Aliassime (19 ani, 22 ATP), una dintre marile speranțe ale circuitului masculin.  A fost 7-5, 4-6, 7-6, 6-4 în favoarea letonului, care va da în turul următor peste slovenul Aljaz Bedene.

7. Cel mai ciudat meci al zilei: Garbine Muguruza, fostă câștigătoare la Roland Garros și Wimbledon, a fost protagonista unui meci cu o desfășurare ireală. Iberica a învins-o pe Shelby Rogers, jucătoarea care o elimina pe Simona Halep la Australian Open 2017, scor 0-6, 6-1, 6-0. 

  • foto: Guliver/Getty Images

8. Tot pe tabloul feminin, Donna Vekic a eliminat-o în două seturi pe Maria Sharapova, campioana de la Melbourne din 2008, scor 6-3, 6-4.

La conferința de presă, Sharapova, cea care primise un wild-card pentru a fi prezentă pe tablou, a vorbit despre subiectul retragerii din tenis: „Nu știu dacă voi juca anul viitor. Am fost norocoasă că am putut să fiu aici. Le mulțumesc organizatorilor că mi-au permis să fiu parte din acest eveniment. Este greu să spun ce se va întâmpla în următoarele 12 luni”.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.