Tenis

SIMONA HALEP - HARRIET DART / Simona, BLACKOUT la 5-1 în setul doi: „Ce să fac, ce să fac?!” » CTP, îngrijorat: „Nu credeam să mai văd așa ceva la ea”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 23 January 2020

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) s-a calificat în turul III de la Australian Open după victoria în două seturi reușită cu britanica Harriet Dart (23 de ani, 173 WTA), scor 6-2, 6-4, într-o oră și 17 minute.  

Simona Halep a controlat prima parte a meciului într-un manieră covârșitoare și și-a adjudecat setul 1 cu 6-2. 

SIMONA HALEP, SCURTCIRCUIT DUPĂ PRIMA MINGE DE MECI

Ceva s-a rupt inexplicabil la 5-1, în setul doi. Halep a ratat două mingi de meci,jocul ei s-a scurtcircuitat brusc, românca pierzându-și intensitatea arătată în prima parte a meciului 

Harriet Dart a revenit în setul secund de la 1-5, câștigând 3 game-uri consecutive și ajungând la 4-5 și ipostaza de a avea mingi de break pentru a egala la 5!

Simona Halep, panicată, spre lojă: „Ce să fac, ce să fac, ce să fac?”

Deznădăjduită pentru că nu poate opri „furtuna” declanșată de Dart, Halep a izbucnit în direcția propriei loje, acolo unde se aflau antrenorii Darren Cahill și Artemon Apostu Efremov, dar și managerul Virginia Ruzici: „Ce să fac? Ce să fac?! Ce să fac?!”.

Halep a gesticulat nervos și s-a pălmuit peste picior după mingile ratate. Până la urmă, a închis meciul în minimum de seturi, însă la final a recunoscut că a avut probleme în setul secund. „Simt că l-am enervat pe Darren”, a spus românca la interviul de la finalul partidei. 

CTP: „Simona a făcut o greșeală psihologică pe care nu credeam s-o mai văd la ea”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a încercat să explice căderea Simonei Halep din setul secund.

„Simona Halep a rămas calmă, controlată, atunci când Dart a intrat în zona, ea a început să lovească foarte bine pentru că nu mai avea ce pierde, dar meciul nu e numai cu bune. Simona  a rămas calmă și controlată atunci când Dart a intrat «în zonă». Dart și-a dat drumul la joc pentru că nu mai avea ce să piardă. 

Simona a făcut o greșeală psihologică pe care nu credeam că o s-o mai văd la ea: a crezut că victoria va veni de la sine. Adversara prinde curaj, se eliberează de emoții și începe să lovească bine în această situație

În rest, Simona a făcut un meci de antrenament. A avut parte și de niște schimburi care îi vor fi de folos în continuare. Putem spune că este un meci util, nu aș spune că este un meci foarte bun”, a declarat CTP la TV Digi Sport. 

Vezi AICI toate detalile de la meciul Simona Halep - Harriet Dart!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.