Liga 1

DINAMO // VIDEO EXCLUSIV Radiografia lui Ionuț Negoiță după 7 ani de domnie: „Am două mari realizări și o dezamăgire”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 ianuarie 2020

Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo, a participat la o ediție specială a GSP Live în această dimineață. Finanțatorul roș-albilor și-a radiografiat cei 7 ani de când este investitor în „Ștefan cel Mare”: „Am două realizări la Dinamo, dezamăgirea e că n-am făcut performanță”, a spus acesta. 

„Echipa a fost cel mai aproape de faliment și de Liga a 4-a atunci când am venit eu. Știm cu toții în cel fel era clubul Dinamo când l-am preluat. Anumite persoane meritau să nu intervin, pentru a se vedea rezultatul exact. M-am implicat pentru că Dinamo nu merita să ajungă în faliment și în Liga 4. E un capitol pe care mi l-a asumat. Am fost luat de val, nu concepeam ca Dinamo să nu mai existe. Mai mult, eram entuziasmat și sunt în continuare entuziasmat de galeria echipei.  

Negoiță: „Nu mă pricepeam și nu mă pricep”

Cu siguranță, decizia de business de a prelua Dinamo a fost una greșită. Am crezut că se vor schimba anumite lucruri în bine, dar nu prea le-am văzut. Fotbalul e un domeniu mai special în care nu mă pricepeam și în care nu mă pricep nici acum. Foarte puțini oameni din fotbal se pricep.  

E foarte greu să reziști în fotbal dacă ai unele principii și un caracter OK. Trebuie să ai nervii foarte tari să reziști în fața tuturor atacurilor. Toată lumea e săpată și subminată, e o muncă foarte grea. Am avut în această perioadă și niște oameni de calitate lângă mine, dar nu am avut prea multe opțiuni de unde să aleg astfel de oameni”, a declarat Negoiță, în dialogul purtat cu moderatorul Costin Ștucan. 

Ionuț Negoiță: „Două realizări și o dezamăgire”

„Am reușit unele lucruri bune. Prietenii m-au sfătuit să nu intru în fotbal, dar pe mine m-a provocat ideea. Nu credeam că e atât de complicat. Sunt mulțumit pentru faptul că am reușit să salvez o echipă aproape de faliment. În plus, am ținut în viață un club mai bine de 7 ani, aceasta este o altă realizare. 

Dar nu sunt mulțumit de faptul că n-am reușit să fac performanță. Am analizat fenomenul și am ajuns la concluzia că e nevoie de mai mult, dar eu nu sunt dispus să fac asta. Am atins niște limite, apoi am ridicat mâna și am spus că nu mai pot”, a spus Negoiță, la GSP Live.

Negoiță, secetă de performanțe la Dinamo

În «era Negoiță», Dinamo a câștigat un singur trofeu, Cupa Ligii, în 2017, o competiție care între timp a fost desființată. În toată această perioadă, Dinamo a luptat la titlu într-un singur sezon (2016-2017), ultimii ani fiind sinonimi cu borne dezastruoase și participări succesive în play-out. 

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.