Handbal

SCM Râmnicu Vâlcea-Krim Ljubljana // Optimism pentru campioana României: „Vom face totul pentru a ne califica mai departe!”

Articol de Marian Ursescu  —  vineri, 24 ianuarie 2020

SCM Râmnicu Vâlcea va juca în Liga Campionilor, pe teren propriu, contra echipei Krim Ljubljana  (sâmbătă, ora 15:00, GSP.ro, TV Digi Sport, TV Telekom Sport).

Vâlcea speră să prindă sferturile de finală, deși e pe ultimul loc, fiind singura echipă care nu are puncte

Vâlcea a revenit după șase ani de absență în grupele Ligii Campionilor și a reușit să se califice între primele 12 echipe ale Europei. Campioana României nu se mulțumește însă cu atât și visează să reînnoade tradiția Oltchimului.

SCM Rm. Vâlcea-Krim Ljubljana: „Ar fi o performanță extraordinară”

"La primul an de Liga Campionilor suntem între primele 12 echipe ale Europei, dar noi facem totul pentru a ne califica mai departe, în sferturile de finală. Ar fi o performanţă extraordinară", spune antrenorul Florentin Pera.

Tehnicianul pregătește cum se cuvine startul cu Krim Ljubljana, de pe teren propriu. "Krim este o echipă cu o mare tradiție, de două ori câștigătoare a Ligii Campionilor. Trebuie să ne prezentăm la cel mai bun nivel, echipa este motivată pentru a obține primul succes în Main Round. Cu Krim și cu Savehof ne vom bate pentru locul 4 în grupă", a adăugat Pera.

Extrema stângă Polona Barici și centrul Nina Zulici sunt vedetele campioanei Sloveniei, echipă care a avut 7 jucătoare la Mondialul din Japonia: Hana Vucko, Maja Vojnovici, Natasa Ljepoja, Nina Zulici, Nina Zabjek, Polona Barici și Valentina Klemencici.

Antrenorul Krimului, Uros Bregar este, de altfel, și selecționerul Sloveniei, terminând pe locul 19 la ultimul Mondial. 

Emoții cu Dumasnka

La antrenamentul de joi seara, vâlcencele au trecut prin mari emoții. Portarul Iulia Dumanska a rămas întinsă pe suprafața de joc. Țipa foarte tare și se ținea de gleznă. Am crezut că și-a rupt tendonul. Din fericire a fost doar o sperietură, Iulia a făcut un RMN și e OK", a povestit tehnicianul oltencelor. 

Multe românce au jucat la Krim

Campioana Sloveniei era una dintre cele mai puternice echipe ale Europei în anii 2000, câștigând, de altfel Liga Campionilor în 2001 și 2003. A mai jucat însă alte trei finale în 1999, 2004, 2006. În perioada de glorie, echipa slovenă a avut-o în poartă pe Luminița Huțupan Dinu. 

Au trecut însă, pe la Krim, de-a lungul timpului, multe alte românce: Cristina Dogaru, Simona Gogîrlă, Mihaela Ciora. Oana Manea, Talida Tolnai și Patricia Vizitiu sunt ultimele românce care au jucat la Krim, în sezonul 2013-2014.

Etapa 1, sâmbătă: Vâlcea-Krim (15:00), Buducnost-Savehof (20:00). Duminică: Gyor-Brest (20:00)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.