Stranieri

EXCLUSIV // VIDEO Marius Șumudică despre implicarea lui Erdogan în fotbalul din Turcia: „E incredibil! Am văzut ce-a făcut și m-am crucit”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, transmisă pe GSP.RO în fiecare miercuri de la ora 20:00, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor. Acesta a vorbit despre cum arată fotbalul din Turcia și cât de mult a contat implicarea președintelui Recep Tayyip Erdogan.

- Șumi, dacă faci o comparație între ce-i acolo și ce aveai în România?
- Suntem mult în urma turcilor. De exemplu, o echipă nou-promovată are cel mai mic salariu de 300-400.000 de euro pe an și cel mai mare de 1,2-1,3 milioane de euro! Astea sunt salariile. Ei plătesc doar pe zece luni, dar cel mai slab are salariu cât cel mai bine plătit din România.

- În afară de bani, ce mai au?
- Infrastructură! Iar ajutorul guvernului face diferența. Fără Erdogan... Unii mi-au atras atenția, dar nu mă interesează ce face el politic. El e incredibil la sport. Ce stadioane a construit în liga 3. Am văzut un stadion și m-am crucit! Dacă vedeți ce stadioane, toate peste Arena Națională. Au reșouri pe sus, pe perioada iernii, să țină cald spectatorilor. Ăsta-i doar un amănunt. Ei știu să atragă lumea.

1 milion de europe sezoneste salariul pe care Șumudică și membrii staff-ului său îl vor încasa în Turcia

- Am citit că au șters datoriile.
- Sunt pe zero acum! Pot să-și ia credite pentru salarii, pentru cantonamente, deplasări. Nea Ovidiu, pentru un punct câștigat ei dau în jur de 180-190 de mii de euro. Victoria este 480.000 de euro. Ai câștigat meciul, marți ai banii în contul clubului. Așa sunt drepturile de televiziune la ei. Faci egal, bați, ți-au dat banii. Ei nu plătesc, în schimb, punctul câștigat acasă, doar cu primele patru o fac. 

"La primul meci am rămas surprins. Am crezut că vine publicul, am și făcut reclamă prin licee și universități. Era primul meci în liga 1 și am avut 3.000 de spectatori. Mă așteptam la mai mult. După am avut 11.000, la meciul cu Beșiktaș au fost 15.000! Așa am făcut și la Kayseri, de la 4.000 i-am dus la 25.000!"
Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

2 trofeea câștigat Marius Șumudică în cariera de antrenor, ambele cu Astra Giurgiu: campionatul (sezonul 2015-2016) și Supercupa României (2016)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.