Diverse

VIDEO EXCLUSIV Nicolae Ceaușescu era supărat după ce Steaua a câștigat Cupa Campionilor! Dezvăluiri după 34 de ani: „Sper că nu e o întâmplare! Boloni, tu de ce n-ai tras pe sus?”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 26 ianuarie 2020

Pe 26 ianuarie se împlinesc 102 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României executat în decembrie 1989.

Pe 7 mai 2019, la aniversarea a 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan, două legende ale Stelei, au rememorat într-o ediție specială a GSP Live discursul pe care Nicolae Ceaușescu l-a avut după triumful istoric al roș-albaștrilor de la Sevilla.  

„Ceaușescu a zis că cel mai bine am executat eu, nu Iovan. Probabil se mai pricepea câte un pic. Ne-a spus că dacă eram o echipă disciplinată, am fi câștigat după 90 de minute”, a spus Marius Lăcătuș. 

Ștefan Iovan: „Nicolae Ceaușescu ne-a spus să nu fie doar o întâmplare”

Ștefan Iovan, la rândul său pe teren în finala câștigată la penalty-uri în fața Barcelonei, l-a completat pe Lăcătuș:   

„Ceaușescu a mai zis una, i-a spus lui Boloni: «Eu știu că exista riscul să dai peste poartă, dar trebuia să dai mai tare și mai sus». El ne-a mai zis să nu fie doar o întâmplare, să câștigăm și în anii următori”, a spus Iovan la acel moment.

Steaua a devenit pe 7 mai 1986 prima echipă din Estul Europei şi singura dintr-o ţară comunistă care a câştigat trofeul continental suprem. Aproape 70.000 de spectatori au asistat la triumful Stelei în cea mai importantă competiție intercluburi. 

Steaua (4-4-2): Duckadam – Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Balint, Bălan, Bölöni, Majearu – Lăcătuș, Piţurcă 
Rezerve: Stângaciu – Weissenbacher, Pistol, Anghel Iordănescu, Radu II 
Antrenor: Emeric Ienei 

Barcelona (4-4-2): Urruticoechea – Gerardo, Blanquetti, Alexanco, Alberto – Victor, Schuster, Marcos, Pedraza – Archibald, Hidalgo. 
Antrenor: Terry Venables. 

Arbitri: Michel Vautrot – Alain Delmer, M. Girard (toţi din Franţa)

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.