Liga 1

FCSB, la 3 meciuri distanță de a intra în ISTORIA fotbalului românesc » Ce performanță nemaiîntâlnită pot atinge roș-albaștrii

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu, Liviu Manolache  —  luni, 27 ianuarie 2020

FCSB poate bifa o performanţă unică în fotbalul românesc: 10 victorii consecutive în deplasare dacă le înving pe CFR Cluj, Voluntari și Dinamo.

Roș-albaștrii au avut câteva zile libere după cele două săptămâni petrecute pe teren iberic, dar de astăzi se întorc la treabă. Iar toată lumea va intra într-un program strict de pregătire a partidei de duminică seară, de la Cluj, cu campioana CFR. Jucătorii sunt încrezători că pot învinge în Gruia.

„Obiectivul este să câștigăm meciul cu CFR! O victorie nu ne-ar face însă favoriți la câștigarea titlului. Trebuie să jucăm până la ultimul meci. Să dăm totul pe teren, iar la final vom vedea cine a fost mai bun. Trebuie să fim foarte concentrați cu CFR”, spune Olimpiu Moruțan.

Vicecampioana României a avut un parcurs foarte bun în meciurile jucate în deplasare sub comanda lui Vintilă. După înfrângerea cu Gaz Metan Mediaș, cei de la FCSB au câștigat șapte meciuri la rând pe teren advers!

Așa au urcat în topul celor mai lungi serii la acest capitol pe durata unui sezon, apropiindu-se la doar două victorii de recordul ce datează din 1990, atunci când Steaua și Dinamo, cu Iordănescu și Lucescu, dominau autoritar campionatul și-aveau un număr-record de jucători la echipa națională. 

Mai mult, FCSB mai are trei deplasări în actualul sezon regulat al Ligii 1, cu CFR Cluj, Voluntari și Dinamo. În cazul în care le-ar câștiga pe toate trei, ar bifa o performanță unică pentru România! Ar deveni singura echipă din fotbalul nostru care ar reuși zece succese la rând în deplasare pe durata unui sezon! 

După Revoluție, doar CFR Cluj a mai reușit să lege cel puțin șapte victorii în deplasare, într-un campionat. Și-a făcut-o de două ori, prima dată în sezonul 2007-2008, iar a doua oară când a avut opt succese „afară”, în urmă cu un sezon.

„Suntem montați pentru acest joc și pentru începerea sezonului. Suntem pe ultima sută de metri. O victorie ne-ar ajuta din toate punctele de vedere. Totuși, nu e o finală. Mai e de jucat mult în acest campionat”  - Bogdan Vintilă, antrenor FCSB

2,32este cota caselor de pariuri să câștige CFR Cluj meciul de duminică seară, cu FCSB. Echipa lui Vintilă are a doua șansă, cota 3,20

2 echipeau reușit să lege zece victorii consecutive în deplasare, dar pe parcusul a două sezoane: Steaua (1987-1988 și 1988-1989) și Dinamo (1987-1988 și 1988-1989)

Echipe fabuloase pentru Steaua și Dinamo 

Steaua (1989-1990) 
S. Lung - D. Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu - Muzsnay, Rotariu, Hagi, Ilie Dumitrescu - Lăcătuș, Balint. Antrenor: Anghel Iordănescu 

Dinamo (1988-1989) 
Stelea - Mihăescu, Andone, Rednic, Klein - Sabău, Lupescu, Mateuț, Lupu - Cămătaru, Vaișcovici. Antrenor: Mircea Lucescu

VIDEO // Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan, amintiri cu Nicolae Ceaușescu

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.