Tenis

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona Halep și Mats Wilander au analizat jocul contra lui Mertens: „Acum am văzut de ce ai câștigat Wimbledon”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 27 ianuarie 2020

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a trecut în două seturi de Elise Mertens (24 de ani, 17 WTA), scor 6-4, 6-4, și e în sferturile de finală de la Australian Open 2020. (Detalii AICI)

După meci, Simona Halep și Mats Wilander, câștigător a 7 turnee de Grand Slam, au analizat jocul prestat de româncă. 

Mats Wilander: „Bravo, felicitări pentru victorie! Primul lucru care m-a impresionat a fost returul și procentajul la retur pe primul serviciu al adversarei. A fost de 89%! Mai important, în 50% din situații ai returnat lung. Te-ai gândit la așa ceva? 

Simona Halep: „Trebuia să lovesc lung și puternic. Știu că ei îi plac mingile scurte, pe care le atacă. Aveam în minute că trebuie să lovesc lung și înalt” 

Mats Wilander: „Îmi place când cauți să lovești mingea cu lovitura de dreapta. Știu că ai spus că preferi backhand-ul, că te simți mai bine, dar lovești bine și cu dreapta.” 
Simona Halep: „Da. Îmi place că pot deschide unghiurile mai bine cu dreapta” 

 

Mats Wilander: „Acum am înțeles de ce ai câștigat Wimbledon. Ai lovit foarte lung și a fost agresivă. La 5-4, în primul set, ai jucat foarte bine. Ai fost agresivă. Returul pe al doilea serviciu nu mai fost lung. Ce ai încercat să faci?” 
Simona Halep: „Am încercat s-o fac să alerge pentru că poți să deschizi terenul când al doilea serviciu este lent. Asta am încercat să fac. Nu am vrut să lovesc mult pe mijloc, ci s-o mișc pe teren. Asta aveam în minte”

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.