Campionate

Lege schimbată pentru PAOK? Protest extrem al lui Theodoros Zagorakis, căpitanul campioanei europene din 2004

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 28 ianuarie 2020

Ivan Savvidis, patronul clubului din Salonic, susținea atât PAOK cât și Xanthi, dar Guvernul a modificat ieri legea care retrograda ambele echipe. Și vor primi doar 6 puncte de penalizare și amenzi.

PAOK și Xanthi chiar erau cu spatele la zid. În urma unei plângeri făcute de Olympiakos, care îl acuza pe Ivan Savvidis, proprietarul campioanei PAOK, că sprijină financiar și Xanthi (deși miliardarul a negat), o comisie independentă a cerut retrogradarea ambelor cluburi. Și pericolul era mare ca fostele echipe ale lui Răzvan Lucescu să ajungă în liga secundă! Pentru că Savvidis chiar susținea Xanthi. 

Numai că ieri s-a schimbat totul. Guvernul grec a modificat legea. Iar PAOK și Xanthi nu mai pot fi retrogradate. Maximum șase puncte de penalizare și amenzi! 

Exclus din partid! 

Theodoros Zagorakis nu a scăpat însă. Fostul căpitan al naționalei, campioană europeană în 2004, ex-jucător și președinte la PAOK (la al doilea mandat la Parlamentul European), a protestat împotriva recomandării inițiale a comisiei, amenințând că părăsește Noua Democrație pentru a deveni eurodeputat independent.  

Imediat, Guvernul de dreapta a anunțat excluderea lui Zagorakis din partid. Premierul Greciei este din iulie 2019 Kyriakos Mitsotakis, președintele Noii Democrații. 

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.