Tenis

Rafael Nadal, OUT de la Australian Open, scos de Dominic Thiem!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 29 January 2020

Rafael Nadal (1 ATP, 33 de ani) a fost eliminat în sferturile de la Australian Open 2020 de austriacul Dominic Thiem (5 ATP, 26 de ani), scor 6-7, 6-7, 6-4, 6-7, după un meci de 4 ore.  Thiem va juca în semifinală cu Alexander Zverev.

Finalist anul trecut, Nadal a fost învins după după o partidă dramatică, în care Thiem a prestat un joc senzațional. Austriacul a servit excelent, s-a deplasat perfect în teren și a trimis lovituri uluitoare cu backhand-ul. 

În primul set, Nadal a avut 5-3 și a servit pentru a câștigat setul, dar Thiem a reușit să facă break-ul. Setul a ajuns în tie-break, unde austriacul a dominat schimburile și și-a adjudecat setul. Setul doi a avut o desfășurare aproape la fel. Nadal a condus cu 4-2, dar Thiem a revenit încă o dată. Setul s-a decis din nou în tie-break. La fel ca prima dată, tot Thiem a dominat jocul în tie-break și și-a mărit avantajul la 2-0 la seturi. 
 

Rafael Nadal, aproape de revenire 

Setul trei a fost din nou echilibrat. Cei doi jucători au mers cap la cap până la scorul de 4-4. Nadal a forțat, iar la 5-4 a făcut break-ul decisiv. În setul patru, după ce Nadal a rata trei mingi de break, la 1-1, Thiem a forțat și a făcut break. Austriacul s-a menținut în avantaj, iar la 5-4 a servit pentru câștigarea meciului.  Nadal n-a renunțat la luptă și a profitat de greșelile lui Thiem, reușind să trimită meciul în tie-break. 

Dramatism în tie-break: Dominic Thiem suprem!

În tie-break, din nou Thiem a început mai bine. A condus cu 4-2 și a avut două mingi de meci, ratate după greșeli incredibile. În finalul tie-break-ului, la a treia minge de meci a lui Thiem, Nadal a greșit și a trimis mingea în fileu. 

Thiem a obținut a 5-a victorie în fața lui Nadal și prima la un turneu de Grand Slam.

MATCH PREVIEW SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA

Cum arată semifinalele de la Australian Open 2020

  • Novak Djokovic - Roger Federer
  • Alexander Zverev - Dominic Thiem

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.