Liga 1

CRAIOVA // Corneliu Papură, despre subiectul care a împărțit Bănia: „Nu mi s-a propus asta”

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 30 ianuarie 2020

Corneliu Papură, antrenorul celor de la Craiova, a evitat să spună dacă-l va titulariza pe portarul Mirko Pigliacelli, picat în dizgrația Peluzei Nord, dar a insistat că echipei i-a mers bine când a avut suporterii alături. 

Suporterii reprezintă o forță deloc de neglijat la Craiova, iar antrenorul Corneliu Papură pare să fi conștientizat în sfârșit acest lucru. El a negat azi că vara trecută ar fi refuzat un dialog cu șefii galeriei, așa cum dezvăluise recent fostul său secund, Constantin Schumacher, într-o intervenție la TV Digi Sport. 

„Nu mi s-a propus atunci niciun dialog. E total neadevărat ce s-a spus. Eu sunt deschis discuțiilor cu ei”, a comentat tehnicianul la conferința de presă premergătoare partidei de azi cu Gaz Metan. 

Papură a ținut să sublinieze faptul că echipei „i-a mers bine întotdeauna când a avut fanii alături. Cu Astra și cu Voluntari n-am făcut jocuri reușite, dar susținerea lor a fost determinantă și am câștigat ambele partide. Împotriva lui Sepsi ne-au fost ostili și am pierdut”. 

El a încercat astfel să ocolească un răspuns tranșant când a fost întrebat dacă împotriva medieșenilor va apela la serviciile lui Mirko Pigliacelli. Multă vreme favoritul publicului, portarul italian a căzut în dizgrația Peluzei Nord din cauza comportamentului neprofesionist pe care l-a avut după ce predecesorul Pițurcă l-a expediat în tribună. 

„Dacă Pigliacelli va îndrăzni să ne sfideze încercând să mai intre pe teren, atât Mihai Rotaru, cât și acest mercenar parșiv vor vedea consecințele”, avertiza galeria într-un comunicat făcut public pe 6 ianuarie. Pe rețele de socializare, unii au amenințat că-l vor lua la țintă cu petarde dacă va apărea între buturi cu Gaz Metan.  

„Fără susținerea fanilor va fi greu cu Gazul. Când e ostilitate în tribune pot apărea sincope. Nu țin de scaun la Craiova. Habar n-am de contractul meu la club. Nu știu când expiră” 
Corneliu Papură, antrenor U Craiova 

„În toamnă au fost momente, în timpul unor meciuri, când s-a văzut că nu ne putem bate la titlu. Eu zic că le-am reglat. Jucători de calitate avem”
 Bogdan Vătăjelu, fundaș U Craiova 

Minute pentru Elvir Koljic 

Papură a admis că diseară ar putea apela și la serviciile bosniacului Elvir Koljici: „E posibil să joace câteva minute. Încă nu-i apt pentru un meci întreg”. Omul de gol al oltenilor a stat aproape 3 luni pe tușă, după ce a suferit o fisură de vertebră lombară, și nu e la potențialul său maxim din punct de vedere fizic.  

Avram e OK 

Confruntarea din Bănie contra Gazului va fi condusă de arbitrul bucureștean Marius Avram. CS Universitatea a mai bifat în acest sezon două partide cu el la centru, ambele câștigate: 3-1 cu Viitorul și 4-1 cu Dinamo. 

„O remiză între CFR și FCSB ar fi OK” 

Oltenii n-au renunțat la titlu. „Dar mai întâi trebuie să ajungem în play-off ca să vorbim de titlu. Acolo orice este posibil", a comentat Papură, care a făcut trimitere și la derby-ul de duminică: "O remiză între CFR și FCSB ar fi bună. Orice punct pierdut de contracandidatele noastre e ok pentru noi”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.